Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ilse Geijzendorffer, directeur Louis Bolk Instituut:

"Nu de tijd voor verduurzaming landbouw, voeding en gezondheid"

Het Louis Bolk Instituut bestaat 45 jaar. Al die jaren bewijzen de gedreven medewerkers dat duurzame landbouw, voeding en gezondheid hand in hand kunnen gaan. Volgens directeur Ilse Geijzendorffer werd die verbinding nog nooit zo breed gevoeld als nu.
Louis Bolk Instituut is een erkende kennispartij als het zaken betreft rond circulaire en natuurinclusieve landbouw. Experts van het instituut dragen bij aan onderzoek naar het verband tussen gezonde grond en gezonde mens. "Wij zijn bezig met de geïntegreerde aanpak en doen dat samen met de praktijk, want dat is steeds meer de randvoorwaarde."

Ilse Geijzendorffer

Kennis is volgens de LBI-directeur van het grootste belang om dat gezonde en volhoudbare oplossingen te komen. "Dat willen we toegankelijk maken. Dat loopt soms via het reguliere onderwijs en anders kunnen we vragen van ondernemers direct proberen te beantwoorden. Het heeft grote gevolgen als ondernemers biologisch gaan werken. Als zij naar hun dieren of gewassen kijken, komen de vragen. De vraag om kennis is één en het gevoel dat je dan echt een oplossing hebt is net zo relevant."

De BioAcademy kan bijdragen aan het kanaliseren van het onderling uitwisselen van kennis tussen ondernemers, denkt Geijzendorffer. "Er is al heel veel kennis beschikbaar bij de mensen in de praktijk zelf. Die kennis kan aangeboden worden in trainingen of in de opnames, in filmopnames en podcasts, die daarvan te maken zijn. Digitaal beschikbaar maken van kennis is een mooie manier van blijven gebruiken van eenmaal gemaakte lesstof."

Lees het interview verder bij BioAcademy over ideeën om kennis binnen de sector op te bouwen passend bij de groeidoelstelling van biologische landbouw.

Publicatiedatum: