Toekenning 'LUXlife Sustainability Excellence Award 2021'

Bodegas Neleman uitgeroepen tot 'Beste vegan winery van Spanje 2021'

Eind 2021 werd Bodegas Neleman door LUXlife magazine uitgeroepen tot beste vegan winery van Spanje en kreeg daarbij de 'Sustainablity Excellence Award' toegekend. Een mooie afsluiting van een jaar waarin Bodegas Neleman vele verduurzamingen doorvoerde.

Vegan wijn
Wijnen van Neleman zijn al jaren veganistisch gecertificeerd door de Britse Vegan Society. Veel mensen weten niet dat de meeste wijnen geklaard worden met dierlijke producten als vislijm, gelatine of kippeneiwit. Neleman klaart de wijn met plantaardig verkregen eiwit uit erwten en aardappels. Er is steeds meer vraag naar vegan wijn en met deze certificering zijn Neleman wijnen zonder bezwaar te drinken door overtuigd veganisten.

Missie van Neleman
Neleman wil niet de grootste wijnleverancier worden, maar wel met zoveel mogelijk mensen werken aan de missie 'Biologische wijn voor een mooiere wereld'. Daarom is Neleman een coöperatie geworden met inmiddels meer dan 3000 mede-eigenaren. Slechts 6% van het wijnareaal in de hele wereld is biologisch. In de reguliere wijnbouw wordt veel gif gespoten, lokale druiven worden vaak gerooid om populairdere soorten uit andere streken aan te planten, met alle gevolgen van dien. Bijensterfte, afname van biodiversiteit, er is irrigatie nodig, kunstmest, vaak worden druiven niet eens rijp omdat ze bezig zijn met overleven in een omgeving waar ze niet thuishoren. Daarom werkt Neleman zoveel mogelijk met lokale druivensoorten in het prachtige achterland van Valencia, waar ook het recentelijk gerenoveerde wijnhuis van Neleman plus een gastenverblijf en brandstore van Neleman zijn.

Voor meer informatie: hallo@neleman.org en www.neleman.org 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven