EU-rapport:

"In 2019 at 1 op de 3 Europeanen niet dagelijks groenten of fruit"

In 2019 gaf 1 op de 3 mensen in de EU aan dagelijks geen groenten of fruit te consumeren. Slechts 12% van de bevolking consumeerde dagelijks de aanbevolen vijf porties of meer. Gemiddeld zei meer dan de helft van de EU-bevolking dagelijks tussen 1 en 4 porties groenten en fruit te eten.

De hoogste dagelijkse inname - vijf porties of meer - onder de EU-lidstaten werd gemeld in Ierland (33% van de bevolking), Nederland (30%), Denemarken (23%) en Frankrijk (20%). De laagste dagelijkse inname werd aangetroffen in Roemenië, waar slechts 2% van de bevolking ten minste vijf porties groenten en fruit at, gevolgd door Bulgarije en Slovenië (beide 5%) en Oostenrijk (6%).

De dagelijkse consumptie van groenten en fruit door vrouwen is hoger dan die van mannen: gemiddeld 58% van de vrouwen gaf aan 1 tot 4 porties te eten, tegenover 51% voor mannen. Hetzelfde geldt voor een dagelijkse inname van vijf porties of meer (15% tegenover 10%). Uit de enquête bleek ook dat meer mannen dan vrouwen verklaarden hun groenten- en fruitconsumptie helemaal over te slaan (39% vs. 27%).

Bron: ec.europa.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven