Rabo Investments komt aan boord bij Koppert Cress Group

Rabobank Groep wordt via haar investeringstak Rabo Investments medeaandeelhouder in Koppert Cress Group. Het gaat om een minderheidsbelang in het bedrijf van de cressenteler. 

Familiebedrijf Koppert Cress is de afgelopen 20 jaar enorm gegroeid en heeft bij de AGF-handel, horecagroothandel, exporteurs, chefs en restaurateurs een unieke en gewaardeerde positie opgebouwd. Het bedrijf onder leiding van Rob Baan opereert graag in de openbaarheid. Zowel op gebied van marktbewerking, als op duurzame innovaties, wil het bedrijf haar strategie voortzetten en daarbij wil Rabo Investments helpen met duurzame, internationale groei, zo maken beide partijen in een persbericht bekend.

Koppert Cress teelt circa 80 producten en daar komen continu producten bij. Het bedrijf heeft 10 hectare moderne kassen in het Westland, 170 medewerkers, een eigen zaadbedrijf Sango Seeds en werkt samen met internationale licentiepartners.

Rob Baan, DGA Koppert Cress: "Reeds voor Covid-19 was Koppert Cress op zoek naar een Nederlandse partner met een internationale positie. Belang is om de missie en visie van de eigenaren vast te houden. In Rabo Investments ziet Koppert Cress een partner met een vergelijkbare visie op tuinbouw, gezonde voeding en duurzaamheid. Door de deelneming van Rabo Investments is de continuïteit en groei geborgd met behoud van onze waarden en kenmerkende authenticiteit. Dit geeft ons de slagkracht en middelen om een verdere groei door te zetten."

Thijs Friederich, managing director van Rabo Investments: "Koppert Cress is een prachtig en veerkrachtig tuinbouwbedrijf. De onderneming heeft zich goed staande gehouden in de recente coronacrisis, terwijl de horeca, hun grootste afzetmarkt grotendeels gesloten was. Door dicht bij haar eindafnemers, de chefs, te staan heeft Koppert Cress een relatie gebouwd die resulteert in flexibiliteit, originaliteit met een focus op smaak en verrassing op het bord. Duurzaamheid en innovatie steunen we als Rabo Investments graag."

Rabo Investments heeft wereldwijd meer dan € 1,5 miljard geïnvesteerd, binnen de sectoren Food & Agri, Gezondheidszorg en Duurzaamheid. De investeringen hebben een langetermijnfocus en variëren van groeikapitaal voor start-ups en scale-ups tot (co-)investeringen in volwassen bedrijven en fondsen.

Rabo Investments werd bij deze transactie bijgestaan door o.a. Clifton Finance (M&A), Eden McCallum (commercieel), DeBreij (juridisch), JSA (fiscaal), en EY (financieel). Koppert Cress werd bijgestaan door BDO, KraGd en Scholtes Boevink & Co.

Voor meer informatie:
Koppert Cress
www.koppertcress.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven