Bio4Pack besluit succesvol 2021 met toekenning van BRC AA certificaat

Bio4Pack heeft dit jaar het BRC-AA certificaat toegekend gekregen. "Het spreekt voor zich dat we hier zeer blij mee zijn, want een certificaat behalen is misschien nog wel makkelijker dan om hem te behouden", aldus Patrick Gerritsen, directeur Bio4Pack. "Sterker nog, dankzij de inzet van het hele team, maar ook met de hulp van onze zusterbedrijven, is het gelukt om beter te scoren dan vorig jaar toen we het BRC-A certificaat kregen." 

"Bio4Pack hecht veel waarde aan het BRC-AA certificaat. Het bevestigt dat we niet alleen een hoge standaard aanhouden als het gaat om de producten die we leveren, maar ook het gehele proces rondom logistiek en opslag op hetzelfde hoge niveau realiseren. Dat lukt alleen als iedereen binnen een organisatie hiervan doordrongen is en zijn bijdrage daaraan levert. We zijn er dan ook trots op dat we dit resultaat met medewerking van het hele team hebben weten te bereiken."

Ondanks Covid-19 en de rol van de Nederlandse overheid is 2021 een succesvol jaar voor Bio4Pack
Bio4Pack kijkt, ondanks alle Covid-19-perikelen, terug op een succesvol jaar. "We zijn er trots op dat we een steeds belangrijker bijdrage kunnen leveren aan een duurzame wereld en hopen dit succes volgend jaar weer verder te kunnen uitbouwen. We constateren daarbij dat de randvoorwaarden voor een positieve marktontwikkeling van composteerbare verpakkingen in het buitenland gunstiger was dan in Nederland.

Nederland heeft lange tijd een koppositie in Europa ingenomen als het gaat om het stimuleren van composteerbare en andere duurzame verpakkingen. Het beleid in de afgelopen jaren heeft er echter voor gezorgd dat Nederland nu zo’n beetje het zwarte schaap van Europa is. Er zijn onvoldoende stimulansen vanuit de overheid, ondanks alle plannen voor een circulaire economie, om composteerbare verpakkingen een kans te geven op de verpakkingsmarkt. Ook de negatieve rol van de afvalverwerkers levert een bijdrage aan de positie die Nederland in Europa heeft.

Gelukkig zijn er echter in Nederland nog altijd bedrijven als UDEA en Ekoplaza die zich sterk maken voor composteerbare verpakkingen. Ze hebben een heldere visie op duurzaam verpakken en vervullen een voortrekkersrol die leidt naar een circulaire economie. Met dank aan dit soort ondernemingen en onze klanten in de rest van Europa kunnen we daarom terugkijken op een succesvol 2021!" 

Voor meer informatie:
Patrick Gerritsen
Bio4Pack
p.gerritsen@bio4pack.com
www.bio4pack.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.