Jan-Hendrik Fischer over de branchesoftware FrachtPilot:

"Digitale workflow bespaart tot wel 800 papieren bonnen per week"

In de huidige AGF-sector moet het bestel- en leveringsproces zo snel en efficiënt mogelijk gebeuren. Het cloudgebaseerde businessplatform FrachtPilot maakt de volledige digitalisering en automatisering van de verkoopprocessen van directe verkopers uit de tuinbouwsector in realtime mogelijk - van de klantenbestelling tot aan de levering en afrekening. Deze functies besparen de gebruikers niet alleen tijd, maar ook papier en geld. En niet in de laatste plaats staan hen klant- en productgegevens binnen seconden ter beschikking via een automatische importfunctie, vertelt mede-initiatiefnemer Jan-Hendrik Fischer.

"Voor de tweede keer op rij werd de branchegeoriënteerde software op de expoSE in Karlsruhe gepresenteerd. Ondanks dat het aantal bezoekers door corona te overzien was, was de respons zeer positief," zegt Jan-Hendrik. "Ons systeem wordt al succesvol ingezet in heel Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Bijvoorbeeld bij fruitteeltbedrijven die hun producten zelf uitleveren. We staan echter voor alles open en blijven uitkijken naar verdere toepassingsgebieden, bijvoorbeeld in de groenten- en fruitgroothandel."

Jan-Hendrik Fischer (links) en zijn collega's van FlexFleet Solutions uit Münster werden afgelopen jaar al met de expoSE-innovatieprijs onderscheiden / Foto: FrachtPilot

Duurzaam en efficiënt
Of het nu in de B2B- of de B2C-sector is: het in 2019 gelanceerde systeem biedt de gebruikers diverse voordelen. "We hebben uitgerekend dat men in sommige gevallen circa 500-800 papieren bonnen per week bespaart. Veel nieuwe klanten kiezen daarom om duurzaamheidsredenen voor ons systeem."

Een andere factor is volgens Jan-Hendrik de optimalisering van de uitlevering: "Vanwege historische gegevens worden voertuigen strategisch ingezet en de uitleveringen continue geoptimaliseerd. Zo kan in de dagelijkse praktijk tot wel 30% van de voertuigen bespaard worden."

Verdere verbeteringen van het systeem staan al gepland. "We hebben gemerkt dat veel klanten maar moeilijk loskomen van de fax. Juist deze gebruikersgroep willen we tegemoetkomen met een digitaal faxformulier."

Aankomende beursdata
In zoverre ze in tijden van corona plaats zullen vinden, zal het Frachtpilot-team in het komende jaar aanwezig zijn op de beurzen Fruchtwelt Bodensee, BioFach en Agritechnica. "We zien interessant ontwikkelingspotentieel voor ons systeem in de biosector, aangezien dit marktsegment eerder productonafhankelijk is en veel bedrijven de gehele bandbreedte aan AGF-producten leveren."

Voor meer informatie:
FlexFleet Solutions GmbH
Jan-Hendrik Fischer
Mendelstraße 11
48149 Münster, Duitsland
+49 251 59065928
info@flexfleetsolutions.de 
www.frachtpilot.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.