Belgische biologische chocolade valt bij winkeliers in de smaak

Tholen - Sinds deze maand zijn de producten van Chocolates From Heaven verkrijgbaar bij RealFlavors. De groothandel heeft negen tabletten en enkele andere producten van het Belgische chocolademerk in het assortiment opgenomen.

Eigenaar Jordy Versteeg vertelt dat hij al even op zoek was naar Belgische biologische chocolade. "De samples die we kregen opgestuurd vielen bij ons en bij het testpanel van winkeliers goed in de smaak. Het is precies wat ik zocht." 

Negen tabletten
De tabletten zijn er in de smaken Melk, Melk Gember-Citroen, Melk Amandel-Zeezout, Puur 72%, Puur 80%, Puur Bosbes, Puur Sinaasappel, Wit en tot slot een vegan variant op basis van rijst. De meeste winkeliers hebben alle tabletten opgenomen. De tabletten zijn allemaal even populair. "Het is vrij opmerkelijk dat ze het vanaf het begin af aan al allemaal even goed doen. Meestal zie je wel dat er een paar zijn die het hardst lopen, maar dat zien we hier niet. De verschillen tussen de bestellingen zijn erg klein." 

Napolitaantjes
Verder omvat het assortiment ook gekarameliseerde hazelnoten omhuld met melkchocolade, kerstchocolaatjes met pralinévulling en twee varianten van de typisch Belgische napolitaantjes. "In België worden die bij de koffie of thee gegeten, hier gaan ze vooral naar de horeca. Verder gebruiken winkeliers ze als samples om klanten te laten proeven."

De met chocolade omhulde hazelnoten en de napolitaantjes.

Bomen planten
De producten van Chocolates From Heaven zijn Fair Trade en met het oog op duurzaamheid geproduceerd. Zo wordt 2,5% van de omzet besteed aan het planten van bomen in en om de cacaoplantages in Papua-Nieuw-Guinea en Peru. Jordy: "Deels omdat bomen CO2 geven, maar ook vanwege de biodiversiteit. Ze bieden een habitat voor dieren en zorgen voor een betere bodemkwaliteit." 

Boterpapier
De producten zijn niet alleen opvallend qua design, ze zijn ook plasticvrij verpakt. De binnenverpakking is niet gemaakt van folie maar van boterpapier, waardoor de kwaliteit van de chocolade goed behouden blijft.

Voor meer informatie:
Jordy Versteeg
RealFlavors
Valeton 4J
5301 LW Zaltbommel
085 9022924
info@realflavors.nl 
www.realflavors.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.