Planty Organic wordt Groene mest Groningen

Onder de projecttitel "Groene Mest Groningen" wordt het onderzoek op het proefveld Planty Organic in licht gewijzigde vorm voortgezet. Drager van het project is de Agrifirm Coöperatie. Deze coöperatie investeert in projecten die door de leden gewenst zijn, maar niet voor Agrifirm als bedrijf voorop staan.

SPNA blijft gewoon verantwoordelijk voor het proefveld, maar krijgt daarnaast ook een rol in het nieuwe hoofddoel van het project / proefveld: kennisoverdracht en toepassing van onderdelen van het Planty Organic systeem op andere akkerbouwbedrijven.

Kern van deze nieuwe aanpak: Verder verkennen wat in de praktijk de realistische mogelijkheden zijn om stikstof op het bedrijf binnen te halen met de teelt van vlinderbloemigen en de verliezen te beperken.

Planty Organic was weliswaar primair voor biologische telers, maar binnen dit project wordt ook nadrukkelijk naar kansen voor niet biologische bedrijven gekeken. Met de huidige stikstofprijzen is dit een erg actueel thema. De financiering van het project verloopt grotendeels uit het Groningse Fascinating programma.

Bron: SPNA


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.