"Chocoladeproductielijn en chocolateermachines draaien op warmtepompinstallatie"

IDorganics produceert nu zelf vegan biologische havermelkchocolade

De afgelopen maanden is er bij IDorganics in Zaandam hard gewerkt aan de installatie van een eigen chocoladeproductielijn. Deze lijn is inmiddels in gebruik genomen en de eerste ambachtelijk gemaakte chocolade is verwerkt.

Jetse Schokker, directeur van IDorganics: "In mijn bedrijf chocolateren we al jaren producten zoals biologische rozijnen, noten en gevriesdroogd fruit. De chocolade kochten wij in. Ik speelde echter al langere tijd met het idee om zelf de chocolade te maken op basis van eigen recepturen voor melk en pure chocolade. Daarnaast wilde ik graag voldoen aan de vraag van verschillende klanten om ook vegan melkchocolade te produceren. Ik heb in het afgelopen jaar veel onderzoek hiernaar gedaan en ben tot een recept gekomen op basis van biologische havermout. Zo simpel als dit klinkt is het in de praktijk alleen niet. Het heeft veel research en tijd gekost om tot een lekkere en stabiele vegan havermelkchocolade te komen. Maar dit is gelukt en ik ben erg trots op het eindproduct."

De chocoladeproductielijn van IDorganics krijgt de energie geleverd door een warmtepompinstallatie. Jetse: "Ik vond het belangrijk om na te denken over de beste manier om onze chocolade zo energieneutraal mogelijk te produceren. Nu draaien zowel de chocoladeproductielijn als de chocolateermachines op deze warmtepompinstallatie en dat bevalt uitstekend."

Om bestaande en nieuwe klanten van IDorganics kennis te laten maken met de vegan havermelkchocolade is er een proefpakket gemaakt. Dit proefpakket bestaat uit vier gechocolateerde producten: geroosterde amandelen, geroosterde hazelnoten, kokosblokjes en rozijnen omhuld net een laag vegan havermelkchocolade. Bestaande klanten van IDorganics ontvangen dit proefpakket in de komende weken.

Ben je nog geen klant van IDorganics en heb je interesse in dit nieuwe product? Stuur dan een mail met je contactinformatie naar: h.schoemaker@idorganics.com of d.plukaard@idorganics.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven