Trafo gaat 2022 in met nieuwe uitstraling

Het merk Trafo heeft een restyling ondergaan. Het resultaat hiervan zal in het nieuwe jaar in de schappen zichtbaar worden. Bjorn Andringa, eigenaar FZ Organic Food: "De combinatie van bekende soorten en innovatieve smaakcombinaties zijn kenmerkend voor het merk Trafo. Net als de filosofie, werkwijze en idealen van het familiebedrijf. Wij maken onze chips volgens traditioneel recept en bakproces. Daarnaast werken we intensief samen met lokale boeren. De aardappelen en ingrediënten voor de groentechips halen we bijvoorbeeld graag uit de Flevopolder. Een uniek teeltgebied, waar vanaf de ontginning (oorsprong) geen chemische middelen zijn gebruikt. De boeren gebruiken geen kunstmest en chemische gewasbeschermingsmiddelen, maar houden rekening met natuurlijke processen."

De chips en snacks van Trafo zijn erg geliefd vanwege de smaak, structuur en het veelzijdige aanbod. Tot het assortiment behoren chips die gebakken zijn in biologische zonnebloemolie. Ook kan men kiezen voor chips gebakken in kokosolie of olijfolie. Net als chips gemaakt van biologische aardappelen tot groentechips en chips op basis van peulvruchten.

De werkwijze en positionering van het merk willen ze bij FZ Organic Food ook herkennen in de uitstraling en verpakkingen van Trafo. De afgelopen tijd is er gewerkt aan een restyling. Het resultaat zal vanaf 2022 in de winkelschappen te zien zijn. Ilse Reitsma, Brandmanager: "Er is gekozen voor een transparante uitstraling, met een feestelijke kleurcodering en frisse fotografie. Passend bij onze ambachtelijke manier van produceren, visie en werkwijze. Ook ons logo hebben we onder de loep genomen, met als resultaat; een consistente, stevige positie van het merk. Krachtig en eigenzinnig, passend bij ons A-merk."

Duurzame keuzes zorgen voor plasticreductie van 50%
Naast efficiënt inkopen, werken en produceren kiezen ze bij FZ Organic Food ook voor duurzame verpakkingen. De peulvruchtenchips is volledig no plastic verpakt. Net als een deel van de classic chips. "Klaas Jonkman, Plantmanager bij FZ Organic Food: en vanaf nu gebruiken we voor het verpakken biobased wikkelfolie en tape gemaakt van papier. Hiermee bewerkstelligen we een plasticreductie van maar liefst 50%. Verder kiezen we voor een 'zachte instroom' voor onze nieuwe folie/chipsverpakking. De nieuwe uitstraling zal dan ook geleidelijk de winkels instromen, zodat we geen folie verspillen."

Voor meer informatie: ilse@fzorganicfood.com en www.fzorganicfood.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven