7e actieprogramma Nitraatrichtlijn overtuigt Europese Commissie nog niet

De Europese Commissie is onvoldoende overtuigd dat Nederland met het ingediende 7e actieprogramma Nitraatrichtlijn alle doelen ten aanzien van waterkwaliteit tijdig zal halen. Dat schrijft minister Schouten in een brief aan de Tweede Kamer. De Europese Commissie heeft Nederland niet geagendeerd voor het Nitraatcomité van 15 december. Dat betekent dat de volgende stap in de procedure tot derogatie nu nog niet kan worden gezet.

Het zicht op het halen van de doelen ten aanzien van waterkwaliteit is wel nodig voor de volgende stap in de procedure naar een derogatie en de aanvullende maatregelen van een nieuw kabinet worden door de Commissie afgewacht, aldus Schouten.

Flexibiliteit
De minister schrijft dat er in de afgelopen weken op verschillende niveaus gesprekken hebben plaatsgevonden met de Europese Commissie. Ze heeft gepleit voor flexibiliteit in de procedure om te komen tot derogatieverlening, zodat de besluitvorming over een nieuwe derogatieverlening tijdig, dat wil zeggen in het tweede kwartaal van 2022, kan worden afgerond.

"De Commissaris heeft aangegeven bereid te zijn de aanpak van het nieuwe kabinet z.s.m. begin volgend jaar op zijn merites te beoordelen en te bezien of dat voldoende ambitieus is om enige flexibiliteit in de procedure te rechtvaardigen." 

Bron: Rijksoverheid


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.