Argos start met verkoop volledig plasticvrije flowpackverpakkingen

Argos Packaging & Protection is sinds september dit jaar een samenwerking aangegaan met inKarta als officieel distribiteur van No Waste Technology (NoW) flowpack verpakkingen voor de Nederlandse en Belgische markt. Vanuit de consumentenmarkt komt steeds meer de vraag naar duurzame en milieuvriendelijke verpakkingen die na gebruik eenvoudig te recyclen zijn. 

inKarta heeft een duurzame, recyclebare, 100% plasticvrije verpakking ontwikkeld, voorzien van FSC-keurmerk die bijdraagt aan een duurzamer milieu en de houdbaarheid van de producten aanzienlijk verlengt. De NoW flowpack verpakkingen van inKarta zijn geproduceerd van papier en cellulose. Doordat de verpakking is voorzien van een 1-laags transparant cellulose venster geproduceerd van houtpulp, is de verpakking 100% recyclebaar en kan deze volledig meegaan in het papierrecycling proces.

''Deze samenwerking biedt de mogelijkheid om ons assortiment verder uit te breiden met milieuvriendelijke verpakkingen. Momenteel worden nog heel veel producten geflowpacked in plasticverpakkingen en netten en je merkt dat onze klanten en de consument steeds meer behoefte hebben aan duurzame verpakkingen die goed zijn voor het milieu. Met de 100% plasticvrije flowpackverpakkingen van inKarta sluiten we goed aan op de vragen uit de markt en zorgen we er ook nog voor dat de houdbaarheid van de producten aanzienlijk wordt verlengd door de eigenschappen van de verpakking. Daarnaast wordt de noodzaak om bij te dragen aan een duurzamer milieu steeds belangrijker. Als specialist op het gebied van verpakkingen is het onze taak om hiermee aan de slag te gaan en samen met onze leveranciers en klanten verpakkingen te ontwikkelen die de vragen uit de markt beantwoorden'', aldus Roy van den Heuvel van Argos.

De NoW flowpack-verpakkingen bieden de mogelijkheid om verse, gedroogde en diepgevroren groenten en fruit op een duurzame manier te verpakken. Daarnaast bevordert de poreusheid van de verpakking het microklimaat in de zak, wat de versheid en houdbaarheid van de producten aanzienlijk verlengt. Ook zorgt de consistentie van het papier voor een natuurlijke barrière tegen de verspreiding van bacteriën en/of virussen en oxidatie door uv-stralen. Door het grote formaat en de specificaties van de verpakkingen zijn deze ideaal voor het verpakken van groenten en fruit tot 2,5 kg.

''Het is een gegeven dat de gehele verpakkingsbranche een zichtbare impact heeft op het milieu. Voor de productie van verpakkingen zijn grondstoffen en energie nodig, wat samen met transport en het verwerken van het afval een aanzienlijke belasting is voor het milieu. Daarom is het van essentieel belang om als leverancier van verpakkingen stil te staan bij deze ontwikkelingen en hier bewust mee om te gaan in het ontwikkelproces.''

Voor meer informatie:
Roy van den Heuvel
Argos Packaging & Protection
Aartsdijkweg 35
2676 LE Maasdijk
+31 (0)174 63 00 11
r.vandenheuvel@argos.nu 
www.argos.nu  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven