Mooie start voor Fair by Nature

Wat in 2020 bij het team van Fruit Market International als een pilot begon, groeide uit tot een heuse bedrijfsfilosofie: 100% Organic Fruit & Vegetables, 100% Fair and 100% Climate Neutral - na een inspirerend eerste jaar vormen deze kernwaarden een stevig fundament onder 'Fair by Nature España SL'. "Door de jaren heen zien we de biologische markt terrein winnen. Dat steeds meer telers het roer omgooien naar 'biologisch boeren' is positief voor de mens en natuur. Wij zijn ervan overtuigd dat verminderen van de ecologische voetafdruk de toekomst heeft", aldus Peter Bouman van FMI.


Juan Antonio Ferre en Frank de Graaff

Fair by Nature ontstond als een idee, een toekomstvisie. Echter, in juni 2020 werd dit idee realiteit toen Juan Antonio Ferre als collega van het FMI-team in Spanje begon. Met zijn jarenlange ervaring in de Organic sector ging de bal rollen. FMI ontwikkelde een mooi merk -als private label van FMI- waarmee Juan biologische producten door heel Europa ging vermarkten. In oktober jongstleden kreeg Fair by Nature versterking van Frank de Graaff, opererend vanuit Nederland. Deze ontwikkelingen samen maken dat het de hoogste tijd is voor Fair by Nature om zelfstandig te gaan opereren, en vandaag is dit eindelijk een feit geworden.

Inmiddels kan Fair by Nature mededelen dat al het werk van de afgelopen maanden zich heeft uitbetaald in een eigen bio-certificering. Hiermee staat niets meer in de weg om de volgende stappen te gaan zetten zodat steeds meer klanten in Europa kennis kunnen maken met de bio-producten.

Met Juan 'El Señor FbN’'in Alicante en Frank als ervaren 'Mister Organic' in Barendrecht zal het bestaande basisassortiment in 2022 worden uitgebreid met nieuwe producten die voldoen aan de wensen van de klant en de kwaliteitsstandaarden van Fair by Nature. "Het team van Fair by Nature hecht aan een persoonlijke aanpak en een goede samenwerking met onze telers. Ook geloven we in een gezond en eerlijk bussinessmodel. Daarom zijn al praktisch al onze boeren Socialy gecertificeerd (GRASP, Smeta,) en worden de producten met liefde geteeld door onze boeren, 'it's in their Nature'! "De missie blijft hetzelfde: onze leveranciers een uitstekend afzetkanaal bieden dat gerund wordt door trotse professionals; én onze klanten een sterk en gespecialiseerd bio-assortiment bieden dat volledig Fair by Nature is."

Over 100% Climate neutral vertelt Juan: "Wat nog niet iedereen weet, maar waarom wij zo enthousiast zijn over ons concept is, dat we alle CO2-uitstoot van het transport van onze biologische groenten en fruit van source naar bestemming compenseren. Het afgelopen jaar werkten we samen met CeroCO2.org en Fundación Amigos de las Abejas, gecertificeerde projecten die biologische landbouw bevorderen en bijenpopulaties onderhouden. Dit seizoen konden we bijvoorbeeld al meer dan 555.000 bijen steunen dankzij ons compensatieprogramma. Zo proberen we ons steentje bij te dragen aan een positieve toekomst en willen we ‘Fair to Nature’ zijn."

Voor meer informatie:
Fair by Nature
Juan Antonio Ferre  
+34 628 54 88 37
ja.ferre@fairbynature.com 
Frank de Graaff 
+31 623 924 872
f.degraaff@fairbynature.com
www.fairbynature.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven