"Houten verpakkingen voor citrus, peren en zachtfruit zijn beter voor het milieu"

Tijdens de pandemie wonnen plastic verpakkingen opnieuw aan populariteit, omdat consumenten behoefte hadden aan zo veilig mogelijk verpakt voedsel. Een Oekraïense fruitexporteur richt zich echter nog altijd op milieuvriendelijke alternatieven en produceert daarom fruitverpakkingen van hout. 

Gold Scorpion exporteert een verscheidenheid aan verse AGF uit Oekraïne en biedt haar klanten diverse verpakkingsmogelijkheden. In haar streven naar verduurzaming promoot het bedrijf houten verpakkingen. Garik Andriasyan, directeur van het Oekraëinse fruitexportbedrijf: "Onze houten schalen worden voornamelijk gebruikt voor het verpakken van mandarijnen, sinaasappelen, citroenen, peren, kaki's en zachtfruit. Dit zijn de voornaamste producten waarvoor we deze verpakkingen momenteel gebruiken. We kunnen naar wens van de klant echter verschillende maten en opties leveren, zelfs voor brood als dat nodig zou zijn."

Hout is milieuvriendelijker en Gold Scorpion hoopt dat haar klanten het hiermee eens zijn en er de extra kosten voor over hebben. "De houten schalen zijn milieuvriendelijk. Nog belangrijker is dat zij kunnen worden vervaardigd zonder het milieu te vervuilen. Wij vinden dit belangrijk, omdat de natuur al teveel te lijden heeft onder invloed van de mens," legt Andriasyan uit. "De houtprijs is gestegen, maar we proberen om de prijzen voor onze klanten zo laag mogelijk te houden. Wanneer we de prijzen van hout en plastic naast elkaar zetten dan is hout uiteraard iets duurder. Ik denk echter dat het behoud van de natuur een goede reden is om wat meer te besteden aan een houten verpakking."

“Al onze klanten zijn natuurlijk gewend aan plastic en moeten nu opnieuw wennen. Ik ben er echter van overtuigd dat dit in de loop der tijd ook zal gebeuren. Over de verpakking zelf is iedereen tevreden. We proberen de hoogste kwaliteit te leveren zodat onze klanten tevreden kunnen zijn. Onze verpakkingen zijn van hoge kwaliteit, milieuvriendelijk en voorkomen vervuiling van de natuur," zegt Andriasyan tot slot. 

Voor meer informatie: 
Garik Andriasyan
Gold Scorpion
garikgoldscorpion@bk.ru 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven