Zo vult IDorganics de potten van Pieter Pot

Wie levert al die biologische havervlokken, havermout, rode linzen, zilvervliesrijst, muesli, chocolade koekjes, pinda’s en granola aan Pieter Pot? En waar halen zij hun producten weer vandaan? Pieter Pot gaat op bezoek bij IDorganics om dat te laten zien en deelt daarover onderstaande blog.

Wie zijn IDorganics?
Bij IDorganics komt bijna alles direct van de boer. Zonder tussenschakels dus. De ingrediënten worden verwerkt in het eigen bedrijf in Zaandam. Dat betekent: mixen, roasten, coaten, verpakken en versturen. Jetse, de eigenaar, verkocht zijn biologische supermarkten aan Ekoplaza en startte daarna IDorganics. Bij IDorganics werken ze als 'one big family’ samen. Jetse geeft het podium dus graag aan zijn hardwerkende team.

Aangepaste layout
Team Pieter Pot wordt aangevoerd door Didi. Samen met Giorgio en Caroline zorgt zij dat de producten uit de machine direct in een Pieter Potje terecht komen. De machine waarmee de potten gevuld worden is speciaal voor Pieter Pot in gebruik. IDorganics heeft zelfs de hele layout van de fabriek aangepakt om zo de Pieter Pot-producten op de best mogelijke manier te kunnen leveren. Daarnaast hebben we Nour, die verantwoordelijk is voor de chocolade, en Rigobert voor de speciale ruimte waar de chocolade verwerkt wordt.

Omdat de samenwerking tussen Pieter Pot en IDorganics zo vlot loopt, heeft IDorganics geïnvesteerd in een machine die de potjes nog sneller en secuurder kan vullen. Mark is hiervan de machine-operator. Dan hebben we nog Sjors, hij is verantwoordelijk voor de oven en Renzo is Baas Magazijn. Naast de dagelijkse taken van dit Pieter Pot & IDorganics dreamteam denken ze ook mee over nieuwe recepten.

Overstap naar Pieter Pot
Voor ze onze leverancier waren de glazen potten nog wel een klein puntje van zorg bij IDorganics. Maar de duurzamere keuze was uiteindelijk de beslissende factor. De logistiek loopt nu op rolletjes en de zorgen over het glas bleken onterecht. Drie keer raden hoe blij we nu met z’n allen zijn met deze duurzame samenwerking?

Bron: Pieter Pot 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven