15 december 2021

Resultaten van demovelden robuuste aardappelen tijdens online bijeenkomst

In de zomer van 2017 werd het convenant Versnelde transitie naar robuuste aardappelrassen ondertekend. Met als doel om in de biologische keten 100% om te schakelen naar robuuste aardappelen. Zowel in de veredeling, de teelt en de afzet. Om zo te komen tot een duurzame en stabiele biologische aardappelketen.

Sindsdien zijn er grote stappen gezet. Het aanbod robuuste rassen is enorm gegroeid, boeren telen de robuuste aardappelen, Nederlandse supermarkten verkopen de rassen en het convenant bleek een prachtig voorbeeld van ketensamenwerking dat navolging heeft gekregen in het buitenland. Afgelopen zomer liet de hoge ziektedruk nog eens zien wat het enorme belang is van robuuste rassen voor een duurzame en stabiele teelt.

Tijdens een online bijeenkomst over de demovelden robuuste aardappelrassen op woensdag 15 december zal Jacob Eising de resultaten van de 36 robuuste rassen in demovelden van dit jaar bespreken en zal Geert Kessel (WUR) zijn resultaten presenteren rondom de ontwikkelingen van phytophthora.

Het volledige programma vindt u hier.

De online bijeenkomst vindt plaats op woensdag 15 december van 15.00-16.15 uur. Aanmelden kan door een mail te sturen naar Niels Heining, heining@bionext.nl.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.