Faillissement Hartman is enkele juridische procedures armer en wat euro's in boedel rijker

De curator in het faillissement van kasgroentenbedrijf A.C. Hartman uit Sexbierum is nog steeds druk bezig met het innen van gelden en met juridische procedures. Op beide vlakken zijn er ontwikkelingen geweest sinds de laatste update in september dit jaar.

De curator schrijft in een faillissementsverslag dat de laatste te innen debiteur failliet is gegaan en dat hierdoor in overleg met de pandhouder overgegaan zal worden tot of afboeken of indienen van een vordering bij de curator van de failliete debiteur. 

Dankzij een restitutie heeft de curator zo'n 7.500 euro in de boedel teruggekregen. Ook is ruim een derde van een gefactureerd bedrag voor het leveren van paprika's en tomaten in 2017 ontvangen. De opbrengst van dat bedrag, in totaal gaat het om ruim 2 ton, valt onder het pandrecht van de pandhouder. Met die pandhouder heeft de curator afspraken over de boedelbijdrage. De curator zet inning van de rest van het bedrag de komende tijd voort.

Op het rechtszakenfront is een gerechtelijke procedure afgerond tussen de curator in hoger beroep tegen de vereffenaars in de nalatenschap van wijlen Willem Hartman. De curator heeft het hoger beroep ingetrokken. Ook een procedure rond een teeltlocatie in Erica is afgerond. Hier is, 'ter besparing van nadere juridische kosten', een bedrag van 75.000 euro aan de boedel voldaan door de tegenpartij.

De zaak tegen de Nederlandse Emissieautoriteit blijft wel lopen. Een bezwaar van de curator in deze zaak, waarin het failliete bedrijf een emissieboete dreigt te krijgen, is in oktober afgewezen. De curator overweg een beroepsschrift in te dienen. 

Dan is er tot slot nog het boekenonderzoek, waarin gekeken wordt naar vermeende fraude, blijft bezig. De curator is hiermee al gestart, maar nu zal ook de Belastingdienst onderzoek gaan doen. Dit onderzoek is in voorbereiding. 

Bekijk hier het volledige faillissementsverslag. 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven