Sinterklaas bracht een ode aan de grond

Sinterklaas en World Soil Day stonden op 5 december beide tegelijkertijd centraal in Nederland. Wat heeft het één met het andere te maken? De Sint bracht dit jaar dan ook een ode aan de grond. Daarnaast stelde de Sint nog een aantal vragen aan melkveehouder Geert Broersma uit Damwoude, wat betekent grond voor een boer?

Triggeren met taal
Om de waarde van grond onder een breder publiek dan alleen boeren bekend te maken, bracht de Sint dit jaar een Ode uit aan de Grond. Vanzelfsprekend in dichtvorm. Het gedicht is gemaakt door Taaltriggert. "Taal triggert; we proberen dan ook vanuit een andere invalshoek een groter publiek te bereiken", aldus Living Lab Fryslân. "De aarde is het grootste cadeau dat ons is geschonken, we hebben het in bruikleen gekregen en moeten ervoor zorgen dat ook de generaties na ons hiervan kunnen leven. Laten wij er daarom goed op passen."

Oplossing voor diverse problemen
"Nederland is groot geworden met een efficiënte landbouw, waarbij de grond efficiënt en met veel kunstmiddelen gezond werd gehouden. De laatste tijd is er dus sprake van een kentering waarbij de betekenis van een gezonde grond meer wordt gezocht in verduurzaming en samenwerken met de natuur. Ook in het kader van alle klimaatproblemen waarbij we oplossingen aan het onderzoeken zijn, kan grond van grote waarde zijn en een oplossing vormen. Denk aan CO2-slag, waterberging, biodiversiteit."

Bron: Living Lab Fryslân


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven