Andreas Hergenröther:

"Sri Lankaanse biologische exporteurs kunnen strategische leveranciers zijn voor de EU"

De EU is veruit de snelst groeiende biologische markt ter wereld. Volgens hoofdafgevaardigde van de delegatie van de Duitse industrie en handel in Sri Lanka, Andreas Hergenröther, zouden Sri Lankaanse bio-exporteurs strategische leveranciers voor deze markt kunnen worden.

De wereldmarkt voor biologische levensmiddelen bereikte in 2019 106 miljard euro, aldus Hergenröther. Hij voegde eraan toe dat de retailverkoop in de Europese Unie op 41,4 miljard euro werd geschat. Als de grootste biologische markt in de EU was Duitsland in 2019 goed voor €11.970 miljoen.

Tot de belangrijkste Sri Lankaanse biologische producten die naar de EU worden geëxporteerd, behoren tropisch fruit zoals papaja's, ananas en bananen, en groenten zoals aardappelen, wortelen, prei en peulvruchten, maar ook kaneel, producten op basis van kokosnoot en biologische thee.

Bron: sundayobserver.lk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.