Fase 1 verhuizing TLR afgerond

Tholen - Vorig jaar werd bekend dat TLR International Laboratories zou gaan verhuizen naar een ander pand in Rotterdam. "Inmiddels is fase 1 van de verhuizing afgerond," vertelt directeur Harm Janssens. "De sleutel is overgedragen en we zijn inmiddels deels operationeel in ons nieuwe laboratorium. We zijn er supertrots op en de spirit zit er goed in."

Harm Janssens neemt officieel de sleutel in ontvangst van uitvoerder Marco Lagendijk van aannemer Gert-Jan Lagendijk van Lagendijk&Stout B.V.

Hij geeft aan dat het een hele klus is om een laboratorium als TLR met alle afdelingen te verhuizen. "Alle analysemethoden worden door onze analisten op het nieuwe adres opnieuw gevalideerd en dan zal de Raad voor Accreditatie de geaccrediteerde L059 verrichtingen op onze lijst extra auditen. Gelukkig kunnen we als TLR altijd rekenen op de inzet, flexibiliteit en kennis van alle collega's. Tenslotte doen we het samen, dat is ook wel een kracht van het bedrijf. Er staat op onze nieuwe locatie nogal wat klaar aan nieuwe analysemethoden. Daarover zullen we iedereen nog over gaan informeren."

Contaminanten afdeling

Harm beschikt ook nog over wat cijfers van de technische opbouw van het nieuwe laboratorium. "Het laboratorium krijgt energiestatus A+++ en dat is nog zonder de te plaatsen zonnepanelen. De zonnepanelen zullen, nadat we de vergunning hiervoor krijgen ergens in de loop van 2022 geplaatst worden. Verder zuivert de luchtventilatie 200.000 m3 per uur. Er staan twee grote installaties in de technische ruimten en filterinstallaties op het dak. In het gebouw ligt 58.000 meter aan datakabel en 1000 meter aan waterleiding."

"De afdeling biosafety level 2 (BSL2), staat op het punt te worden ge-upgrade en uitgebreid," vertelt Harm. "Een logische stap nadat wij het Corona-laboratorium tijdens de pandemie hadden opgestart, verwachten wij dat wij de eerder opgestarte virussen onder accreditatie L059 op groente en fruit zoals norovirus, hepatitis A,E verder uitbreiden." 

Nieuwe analysemethode 3-MCPD

Fase 2 Afdeling per afdeling
Afdeling voor afdeling zal de komende periode in een 15-tal verhuismomenten het laboratorium overgezet en uitgebreid worden, totdat ergens in april de laatste fase wordt bereikt aan de Handelsweg te Ridderkerk. Harm: "Dat ligt aan het grote aantal verrichtingen wat wij poer afdeling uitvoeren. Ten tijde van deze fase zullen wij dus ook de markt volgen met analysemethoden die opgezet dienen te worden. We zijn tevens met een automatiseringsteam druk bezig om de laatste stappen te zetten aan het interne logistieke systeem zodat dat meegroeit met uitbreidingen. Een hele klus zoals gezegd, maar goed voorbereid, zodat wij de belofte aan de klant kunnen blijven garanderen terwijl we 'on the move' zijn."

Het nieuwe adres per 6 december 2021:

Sample registration
Handelsweg 66
2988 DB Ridderkerk

Laboratory & accountmanagement
Handelsweg 70
2988 DB Ridderkerk

Voor meer informatie:
Harm Janssens
TLR International Laboratories
010 2823292
contact@tlr.nl 
www.tlr-international.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.