"Fysieke open dag belangrijk bij studiekeuze jongeren"

Meeloopdagen bij Aeres Warmonderhof worden rondleidingsdagen

Wanneer je als jongere gaat wonen én werken op je toekomstige mbo-opleiding, is een fysiek bezoekje superbelangrijk voor je studiekeuze. Aeres MBO Dronten Warmonderhof, de opleiding voor bedrijfsleiders en ondernemers in de biodynamische landbouw, zet daarom alles op alles om op een veilige manier toch fysiek haar bezoekers te verwelkomen. De eerstvolgende open dag is al op 16 december en deze is geheel coronaproof vormgegeven. Aeres MBO Dronten Warmonderhof is een MBO-4-opleiding voor jongeren die het verschil willen gaan maken in de landbouw van de toekomst.

Aeres MBO, waartoe ook Aeres MBO Dronten Warmonderhof behoort, is volgens de Keuzegids mbo beste groene school van Nederland. Binnen deze grote groene onderwijsreus is Aeres MBO Dronten Warmonderhof enig in zijn soort. De jongeren die aan Aeres Warmonderhof studeren, worden opgeleid tot bedrijfsleider of ondernemer in de biodynamische landbouw; vakman of vakvrouw die mee kan bouwen aan een duurzame toekomst van de agrarische sector. Nergens in Europa is er verder een rijks-erkend MBO om deze duurzame vorm van landbouw aan te leren. Door de brede ontwikkeling van de studenten, zijn Warmonderhoffers overal ter wereld in de meest uiteenlopende groene beroepen te vinden, zowel in de landbouw als in landbouw-gerelateerde beroepen en in natuurorganisaties.

Wonen, werken en leren tegelijk
Op Aeres Warmonderhof zitten de studenten morgens in de klas en werken ze ’s middags op het land, in de stallen of in de tuinbouwkas. Studenten wonen op het erf. Het schoolgebouw en de woonderij staan letterlijk midden tussen de belangrijkste praktijkboerderijen. Dagelijks maken de jongeren daardoor van dichtbij mee hoe het is om boer te zijn. Ze verbinden zich met de grond, de gewassen en de dieren. Dit wonen-werken-leren-concept zorgt voor een versterkte leerimpuls en voor afgestudeerden die zowel praktisch als theoretische intensief geschoold zijn. Om die reden is een fysiek bezoek echt heel belangrijk voor een afgewogen studiekeuze.

De Meeloopdag wordt Rondleidingdag
Aeres Warmonderhof houdt traditiegetrouw bijna maandelijks meeloopdagen op haar boerderijschool in het buitengebied van Dronten. Tijdens deze dagen kunnen jongeren echt meebeleven hoe dat is om te wonen, werken en leren op Warmonderhof. Nu deze meeloopdagen tijdelijk niet mogelijk zijn door Corona worden ze, zolang als nodig, omgebouwd tot rondleidingsdagen: veilig, in hele kleine groepen, buiten, maar tóch live. Jongeren en hun ouders worden door studenten geheel volgens de geldende Coronaregels rondgeleid op de boerderijen. Ze maken kennis met de tuinders, veehouders en akkerbouwers die hen zullen begeleiden tijdens hun opleiding en horen meer over hoe de producten verbouwd worden en hoe de dieren worden gehouden. De opleidingscoördinator van de BOL-opleiding en de begeleider van de woonderij vertellen over de lessen en over de studentenhuisvesting.

De school nodigt jongeren van harte uit, zich aan te melden. De eerstvolgende rondleidingsdag is op 16 december. Aanmelden via: www.aereswarmonderhof.nl/opendagen.

Foto's: Aeres Warmonderhof/Louise van den Broek


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.