Alnatura zet koers naar de toekomst

Nieuwe locaties en grote verbouwingen in de planning

Alnatura blijft groeien: De biologische onderneming uit Darmstadt heeft in het op 30-9-2021 afgesloten boekjaar 2020/2021 een omzet behaald van 1,15 miljard euro, een stijging van zeven procent ten opzichte van het vorige boekjaar. Alnatura-oprichter en CEO Götz Rehn
(op foto): "Het was een goed jaar voor Alnatura, maar niet voor klimaatbescherming. Want de klimaatcrisis zal een wereldwijde bedreiging blijven als wij er als mensen niet eindelijk in slagen de manier waarop we zaken doen fundamenteel te veranderen."

Er werden vijf nieuwe Alnatura Super Natur winkels geopend in Stuttgart, Offenburg, Hochheim, Freiburg en Berlijn. Daarnaast werd geïnvesteerd in tien grote verbouwingen of uitbreidingen van bestaande winkels. Zo is het aantal Alnatura-winkels in het afgelopen boekjaar 2020/2021 gestegen tot 140 in 13 deelstaten. De best vertegenwoordigde deelstaat is nog steeds Baden-Württemberg met 33 Alnatura-winkels, gevolgd door Beieren (24), Berlijn (19) en Hessen (19).

In het lopende boekjaar zijn onder meer in Eschborn, Singen, Schwerin, Frankfurt am Main, Braunschweig, Hildesheim en Bad Homburg nieuwe Alnatura-winkels geopend of in de planningsfase. Er zullen nog ten minste negen grootschalige conversies volgen.

Vooral in grote steden doen veel mensen het nu zonder auto en leveren zo een belangrijke bijdrage aan het behoud van het klimaat. Om ervoor te zorgen dat biologische boodschappen toch comfortabel naar huis kunnen worden vervoerd, zijn er momenteel 41 Alnatura-locaties met bakfietsen die gratis kunnen worden geleend en door klanten worden gebruikt.

Nieuwe verkooppartner in Oostenrijk
In Oostenrijk heeft Alnatura er met de Unimarkt-groep een nieuwe retailhandelspartner bijgekregen. Het Alnatura-assortiment is nu verkrijgbaar in bijna 400 extra winkels in Oostenrijk. Een andere nieuwe handelspartner is de Rohlik-groep, die tot 900 Alnatura-producten aanbiedt in zijn onlineshops Knuspr en Gurkerl in Duitsland en Oostenrijk en Rohlik en Kifli in Tsjechië en Hongarije.

Voor meer informatie:
www.alnatura.de  


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven