Te drinken als thee

Nieuw: biologische mix rooibos-zeewier

Het is tegenwoordig alom bekend dat zeewier zich goed laat combineren met allerlei producten: kaas, brood, pasta, rijst, pizza, sauzen, salades. Minder bekend is dat zeewier ook erg goed samen gaat met thee en rooibos. Your Well, the Seaweed Company, de grootste aanbieder van producten op basis van Europees biologisch zeewier introduceert daarom van het merk Porto Muiños een biologische mix van rooibos met blaaswier, te drinken als thee. Op de Free From Food Expo vorige week in Amsterdam kon de mix worden geproefd. De mix wordt toegevoegd aan het assortiment pure zeewieren van Porto Muiños dat Your Well nu al weer meer dan 3 jaar in Nederland en België op de markt brengt. Binnenkort zullen meer theevarianten volgen.

Kees Boender op de Free From Food Expo. 

Het rooibos-blaaswier mengsel combineert de voordelen van het hoofdingrediënt -rooibos- met het gezonde Atlantische zeewier en de ontspannende effecten van oranjebloesem en valeriaankruid. Geen cafeïne of stimulerende middelen toegevoegd. Veganistisch product. Intense karamelkleur. Lichte en diepe smaak. Delicaat en citrus fris aroma.

"Porto Muiños innoveert al meer dan 25 jaar met zeewier", aldus Kees Boender directeur van Your Well. "Zeewier biedt heel veel mogelijkheden om mooie producten te maken en Porto Muiños weet als geen ander deze mogelijkheden te benutten. Wij zijn daarom blij dat Your Well exclusieve distributeur van dit merk in Nederland en België mag zijn. Geïnteresseerden sturen wij op aanvraag graag een monster toe om kennis te maken met dit nieuwe product. Verheugend is dat steeds meer producenten experimenteren en werken met zeewier in hun producten. Speciaal voor hen is er een grootverpakking van 1 kilogram van dit product verkrijgbaar. Your Well levert grootverpakkingen van 10 verschillende zeewieren, in verschillende vormen, GFSI en biologisch gecertificeerd", volgens Kees. "De vele publiciteit en ook de diverse gepubliceerde kookboeken over zeewier de afgelopen periode, tonen aan dat zeewier langzaam maar zeker op weg is om een vaste waarde te worden in het Europese voedsel aanbod."

Ingrediënten: Rooibos*(85%), valeriaankruid*, sinaasappelschil*, blaaswier zeewier* (Fucus vesiculosus), en oranjebloesem*. *Biologisch

Voor meer informatie: info@yourwell.nl  en www.yourwell.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven