Kenneth Meyer, Natural Tropic:

"Kumquats zijn echt een Kerstartikel, cherimoya's worden het hele seizoen verkocht"

Tholen - Naast de grotere exoten als avocado's en mango's vult Natural Tropic het assortiment aan met kleinere producten zoals kumquats en cherimoya's. Het bedrijf uit Malaga levert beide producten zowel in de biologische als gangbare variant.

"Vooral kumquats zijn echt een Kerstartikel", vertelt de Hollandse sales manager Kenneth Meyer. "We starten daar ook volgende week pas mee. Met name Duitsland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk zijn goede afnemers en door de Nederlandse handel worden ze vooral doorverkocht."

"Na Nieuwjaar neemt de verkoop van de kumquats meteen weer af. Dat is een verschil met de cherimoya's, die afzet blijft ook na Nieuwjaar redelijk doorlopen. Een paar jaar terug ging dat nog doosjesgewijs, maar inmiddels doen we een leuk volume", vertelt Kenneth. "Ook de lokale markt voor cherimoya's is redelijk groot, vooral de dikke maten blijven in Spanje."

De afzet van de Spaanse avocado's moet volgens hem nog op gang komen. "Het gaat minder makkelijk dan vorig jaar. Er zijn met onder meer Israël, Chili, Mexico en Colombia veel origines op de markt. Voor de Spaanse avocado's, die traditiegetrouw duurder zijn, is het dan lastig concurreren op de markt. Ik verwacht wel dat de afzet vanaf half december beter zal gaan lopen."

"De oogst van de Spaanse Hass-avocado's is vergelijkbaar met vorig jaar. Bij de Greenskin-oogst vallen de maten erg klein uit door het tekort aan regen dit jaar", vervolgt Kenneth. "De prijs van de dikke maten Hass-avocado's ligt rond de 11,50-12 euro. Van de middel- en kleine maatjes ligt het aanbod hoger en de prijs lager. De afzet van biologische avocado's loopt wel beter."

Voor meer informatie:
Kenneth Meyer
Natural Tropic S.L.
C/Juan Gris 20 P.I.
La Pañoleta. Vélez-Málaga, Spanje
T +34 952 507 709
M +34 (0)6 471 664 01
kenneth@naturaltropic.es       
www.naturaltropic.es 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.