Uitbreiding van de speciale lijn Fairtrade biologische bananen

Organto voltooit overname van Beeorganic

Organto Foods, een leverancier van biologisch fruit en biologische groenten met toegevoegde waarde, heeft vandaag aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst heeft gesloten en de overname heeft afgerond van de uitstaande aandelen van Beeorganic B.V., een particuliere Nederlandse onderneming.

Beeorganic is jaarrond leverancier van verse Fairtrade biologische bananen gevestigd in Den Hoorn, Nederland, met verkoopkanalen in Nederland, België en Frankrijk. De overname van Beeorganic voegt een aanzienlijke meerwaarde aan het bananensegment van de Vennootschap, met talrijke groeimogelijkheden in een van de grootste fruitcategorieën ter wereld.

Het bedrijf begon zijn activiteiten in 2003 onder leiding van Mike Reuselaars, die zich bij Organto zal voegen en de biologische bananenportefeuille van het bedrijf zal leiden, gebruikmakend van de bestaande middelen en het marketingplatform met toegevoegde waarde van Organto. Beeorganic brengt een gedifferentieerd productaanbod op de markt waarbij specifieke productspecificaties worden gecombineerd met een uniek rijpingsproces, om smaakvolle producten te leveren aan haar klanten.

Beeorganic hanteert een bedrijfsmodel zonder activa en betrekt zijn producten hoofdzakelijk van strategische, in het Caribisch gebied gevestigde teler-partners.

"Wij zijn verheugd deze overname te hebben afgerond en heten Mike en het Beeorganic team welkom bij Organto. Mike heeft met succes het Beeorganic bedrijf door de jaren heen opgebouwd op basis van sterke waarden en operationele principes, en we zijn verheugd om met Mike en het team samen te werken om het rijke erfgoed dat is opgebouwd te laten groeien," aldus Steve Bromley, voorzitter en Co-CEO van Organto en Rients van der Wal, Co-CEO van Organto en CEO van Organto Europe BV. "Wij zijn ervan overtuigd dat Beeorganic goed zal passen in ons operationele platform en diepgaande expertise in fairtrade biologische bananen zal toevoegen aan onze groeiende portefeuille van biologische groenten en fruit."

"We blijven onze productcapaciteiten uitbreiden en waarde toevoegen aan de segmenten. Door onze collectieve sterke punten te combineren, geloven we dat we in staat zullen zijn om het bananensegment de komende jaren winstgevend uit te breiden."

Mike Reuselaars, een van de huidige eigenaren van Beeorganic: "Wij zijn verheugd deel te zijn gaan uitmaken van de Organto-familie en kijken ernaar uit onze gezamenlijke expertise in te zetten om het bedrijf te laten groeien. Wij zijn onder de indruk van Organto's visie voor de toekomst en strategie om een leider te zijn in verse biologische groenten en fruit, inclusief hun inzet voor duurzame en transparante bedrijfspraktijken."

De transactie moet nog worden goedgekeurd door de TSX Venture Exchange.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.