SLA wil uitbreiden naar de rest van Nederland

Biologische saladebar SLA wil de komende jaren groeien van 13 naar 25 vestigingen. Mede-oprichter Jop van de Graaf vertelde in een interview met BNR dat er met de nieuwe vestigingen wordt uitgebreid naar de rest van Nederland. Nu is SLA alleen nog in de Randstad te vinden. De keten mikt op steden met minimaal 100.000 inwoners, zoals Delft, Leiden, Arnhem en Nijmegen. 

Jop vertelde dat de omzet van de keten tijdens de coronacrisis verschoof naar bezorging en afhalen en dat de keten daardoor nog steeds de maximale omzet kon halen. "Dat geeft veel vertrouwen. We verwachten dat de trend naar gezond eten de komende tijd verder doorzet en merken tegelijkertijd dat ook de trend naar meer gemak, de convenience-markt doorzet. Steeds meer mensen bestellen." 

Hoewel er ook gekeken is naar investeerders, is ervoor gekozen om via franchisenemers uit te breiden. "Zo kunnen we ons bedrijf in eigen hand houden, dat maakt ons flexibel." De oproep voor franchisenemers staat inmiddels een paar weken op de website van SLA en de interesse is volgens Jop verrassend goed. "Binnen twee weken hadden we 40 leads waarvan er nu nog vijf over zijn waarmee we dieper in gesprek gaan." 

Het interview was in de uitzending van 17 november, 13.00 en is via deze link terug te luisteren. Het fragment start rond de 37e minuut.

Voor meer informatie: www.ilovesla.com/franchise

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.