BeterBoompje werkt aan grootste herbruikbare kerstbomenbos van Nederland

Ieder jaar zetten wij in Nederland zo’n 2,5 miljoen kerstbomen op straat. Frank Haagen en zijn zwager Alex de Graaf konden het niet langer aanzien en bedachten een duurzaam alternatief: BeterBoompje. De bomen met kluit gaan na de feestdagen terug de grond in om daar samen het grootste herbruikbare kerstbomenbos van Nederland te vormen. Voor de bomen zonder kluit worden twee stekjes aangeplant. 

Biologisch
"Voor elke afgezaagde boom planten wij twee biologisch gecertificeerde adoptiebomen terug bij onze vaste partner Adopteer een Kerstboom. Samen met hun willen we heel Nederland aan de adoptieboom krijgen. Helaas zijn die er nu niet genoeg daarom doen we deze actie om zo samen met de klanten genoeg aan te kunnen gaan planten voor de toekomst", licht Frank toe.

Verdubbeling
Vorig jaar werden er al 2.500 BeterBoompjes besteld. Dit jaar rekent het duo op minstens een verdubbeling. Frank: "Door de coronacrisis zijn veel mensen zich bewuster geworden van het klimaat en ze willen hun steentje bijdragen aan een betere wereld." De behoefte aan een BeterBoompje is dan ook enorm. Het duo kreeg vorig jaar zelfs een telefoontje uit Den Haag. "Jesse Klaver wilde graag een BeterBoompje, maar toen hadden we nog geen pick up in Den Haag", vertelt Alex. "Dit jaar trouwens wel, dus hopelijk weet hij ons weer te vinden."

2,5 miljoen kerstbomen afgedankt
"Uit cijfers van Vereniging Nederlandse Kerstbomenkwekers blijkt dat wij jaarlijks zo’n 2,5 miljoen kerstbomen weggooien in Nederland. Dat is toch vreselijk?", aldus Frank. "Wij willen deze wegwerpbomen vervangen door échte kerstbomen die teruggeplant en hergebruikt kunnen worden." Er zijn twee opties: een boom mét kluit en een boom zonder kluit. De kerstboom met kluit wordt na gebruik teruggeplant in de natuur. Voor ieder BeterBoompje zonder kluit worden er twee nieuwe biologische herbruikbare kerstboomstekjes aangeplant in het BeterBoompje Kerstbomenbos. De missie is duidelijk: "Wij willen het grootste herbruikbare kerstbomenbos van Nederland creëren." Het begin is gemaakt. De eerste bomen zijn aangeplant in het BeterBoompje Kerstbomenbos in Leusden.

Lokale initiatieven
Frank en Alex zien om zich heen steeds meer lokale initiatieven ontstaan om kerst een stukje duurzamer te maken. Daar zijn ze dan ook ontzettend blij mee. Alex: "Een mooi voorbeeld is gemeente Rotterdam. Die heeft als doel om dit jaar 10.000 kerstbomen te redden van de verbrandingsoven. Van de ingeleverde bomen worden vervolgens producten gemaakt, zoals kerstdecoratie. Prachtig!" Dat BeterBoompje dit jaar voor het eerst in de havenstad te vinden is, komt dan ook perfect uit. Alex: "In Rotterdam kan je dit jaar echt je steentje bijdragen door je BeterBoompje zonder kluit in te leveren bij een gemeentelijk inleverpunt. Niet alleen wordt er dan een mooi circulair product van gemaakt; wij planten er ook twee stekjes voor terug in het kerstbomenbos. Dubbel duurzaam dus!"

BeterBoompje zijn te bestellen via www.beterboompje.nl. De bomen kunnen begin december opgehaald worden bij één van de pick up locaties in het land. BeterBoompje is te vinden in Amsterdam, Breda, Delft, Den Bosch, Eindhoven, Nijmegen, Rhenen en Utrecht. Nieuwe pick up locaties zijn: Den Haag, Ede, Haarlem, Rotterdam en Scheveningen. De boompjes kunnen ook thuis worden bezorgd.

Voor meer informatie:
BeterBoompje
info@beterboompje.nl
www.beterboompje.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven