Na meer dan 30 jaar gangbare groenten geteeld te hebben, schakelden Peter en Riet Bartels hun tuinbouwbedrijf Barver om naar bio. Hun biologische paprika’s, aubergines, tomaten en komkommers groeien in de vollegrond. Om het onkruid te wieden gebruiken ze kwartels en hoenders die vrij in de serres rondlopen. “Ik koester zelfs de onaangekondigde bio-controles, want zo ontstaat er vertrouwen in het biolabel,” aldus een enthousiaste Peter in een reportage van Bio Mijn Natuur.
Sinds 1983 telen Peter Bartels en zijn vrouw Riet Vermeulen in hun serres in Rumst vruchtgewassen zoals paprika en aubergine. In 2016 schakelden ze om naar bio, al bestond de interesse al langer.
Peter: “In de jaren 1980 was ik al gefascineerd door biolandbouw. In 2011 volgden we zelfs een omschakelcursus en sinds 2013 zat ik in de werkgroep bio van Boerenbond. Na een virus in onze paprika’s in 2015 was de tijd rijp voor deze stap.”
Bron: Bio Mijn Natuur