5 miljoen stuks

Spaanse Campojoyma gaat dit seizoen meer bio-broccoli exporteren

Het Spaanse Campojoyma heeft vorig seizoen biologische broccoli aan het assortiment toegevoegd en heeft daarmee positieve resultaten behaald. Daarom wil het bedrijf uit Almería dit seizoen de afzet in heel Europa verder versterken en de teelt toevertrouwen aan een van de grootste specialisten in bio-broccoli in Spanje, de coöperatie Medifruver uit Murcia.

Deze week ontving de oprichter en manager van Campojoyma, Francisco Jesús Montoya Sánchez, de voorzitter van Medifruver, Félix Garre Sanz, om het samenwerkingsverband te officialiseren. In het nieuwe seizoen, dat loopt van oktober 2021 tot en met mei 2022, stelt het bedrijf zich ten doel om meer dan 5 miljoen stuks op de markt te brengen, 20% meer dan in het eerste jaar.

Campojoyma zal de biologische broccoli voornamelijk exporteren naar Duitsland, Frankrijk, Polen, Roemenië, Tsjechië, Zweden, Denemarken, Oostenrijk en Zwitserland, waar het bedrijf uit Almería een uitstekende positie heeft verworven in het biologische groentesegment.

"We werken altijd met duurzame producten van optimale kwaliteit. Daarom zijn wij ook zeer tevreden over de relatie met Medifruver. Door de geografische ligging kan de coöperatie als een van de eerste in Spanje broccoli oogsten én kan het ook op het einde van het seizoen nog product leveren. Murcia is immers een van de beste gebieden in het land voor de teelt van broccoli", zei Francisco Jesús Montoya.

Bron: diariodealmeria.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven