VS: Overheid trekt 20 miljoen dollar uit voor steun aan biologische boeren en omschakelaars

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) zal vanwege de pandemie financiële bijstand verlenen om certificerings- en opleidingskosten te dekken voor landbouwproducenten die biologisch gecertificeerd zijn of naar de biologische landbouw overschakelen. De USDA zal 20 miljoen dollar beschikbaar stellen via het nieuwe Organic and Transitional Education and Certification Program (OTECP) als onderdeel van het bredere initiatief van de USDA voor bijstand aan producenten bij pandemieën, dat boeren, telers, veeboeren en producenten nieuwe, bredere en eerlijkere mogelijkheden biedt.

Tijdens de Covid-19-pandemie werden gecertificeerde biologische en bedrijven in omschakeling geconfronteerd met uitdagingen als gevolg van het verlies van markten, hogere kosten en een tekort aan arbeidskrachten, naast de kosten voor het verkrijgen of vernieuwen van hun biologische certificering, die producenten en verwerkers van conventioneel geteelde basisproducten niet hoeven te maken. De bedrijven in omschakeling werden ook geconfronteerd met de financiële uitdaging om de voor het verkrijgen van de biologische certificering vereiste praktijken toe te passen zonder de premies te kunnen krijgen die normaliter voor gecertificeerde biologische basisproducten worden ontvangen.

"Producenten en verwerkers van biologische producten maken elk jaar aanzienlijke kosten voor het verkrijgen of vernieuwen van de biologische certificering," aldus landbouwminister Tom Vilsack. "De economische uitdagingen die door de pandemie ontstonden, maakten het verkrijgen en vernieuwen van de biologische certificering voor veel bedrijven tot een financiële uitdaging. Dit is opnieuw een voorbeeld van hoe het USDA steun blijft verlenen aan degenen die dat het meest nodig hebben, investeert in de voedselvoorzieningsketen en "Build Back Better".

Bron: USDA


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven