Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Direct consumentencontact moet aandeel bio-appels vergroten

BioSüdtirol kiest voor direct consumentencontact om het aandeel bio te laten stijgen. De aan VOG gelieerde afzetcoöperatie ziet vooral groeimogelijkheden voor biologische appels onder consumenten die wel geïnteresseerd zijn in bio, maar het nog niet kopen.
Op dit moment is 10 procent van de appels van de bij VOG aangesloten telers afkomstig van biologische teelt. Afgelopen oogst bedroeg de productie 32.000 ton; voldoende voor een jaarrond beschikbaarheid van biologische appels. In totaal zijn circa 300 appeltelers aangesloten bij BioSüdtriol/VOG.
Wat betreft rassenkeuze zet de coöperatie in op de nieuwe schurftresistente rassen RedPop en Giga. Daarnaast worden Envy, Kanzi en Pink Lady in toenemende mate biologisch geteeld, meldt NFO Fruit.

Aan verkoopzijde streeft VOG ernaar het marktaandeel bio te vergroten. ''We gaan consumenten die geïnteresseerd zijn in bio, maar dit nog niet kopen meer direct benaderen. We geloven dat hier nog een groot marktsegment te veroveren is'', aldus Walter Pardatscher, CEO van VOG. Eén van de strategieën hierbij is de deelname van BioSüdtirol/VOG aan diverse biologische beurzen. Zo was BioSüdtirol/VOG onder andere aanwezig op Biolife in Bolzano, waarbij ook diverse telers in de stand aanwezig waren. Ook andere beurzen staan nog op het programma.

Bron: www.nfofruit.nl 

Publicatiedatum: