Meelmixen Heerlijkheid Mariënwaerdt nu ook verkrijgbaar voor winkelier en groothandel

Een werktuig van ruim 200 jaar oud en nog steeds zeer functioneel. Dat is Molen de Vrijheid op Heerlijkheid Mariënwaerdt. Een prachtig rijksmonument aan de rivier de Linge. De molen maalt op ambachtelijke manier biologische graansoorten, deze worden vervolgens verwerkt in de biologische meelmixen van het landgoed. De granen worden op de uitgestrekte biologische akkers van het landgoed verbouwt.

"Hierdoor krijgen onze meelmixen niet alleen een biologisch maar ook een super lokaal karakter. We gebruiken voor het malen van de meelmixen uitsluitend de windkracht en traditionele molenstenen. Hierdoor blijven de smaak en vooral de voedingstoffen in het product. En dat proef je", vertelt Maddy van Wijk namens Heerlijkheid Mariënwaerdt.

De biologische meelmixen werden al verwerkt in Pannenkoekenhuis de Stapelbakker, Landgoedkeuken Utrecht en de eigen Bakkerij van Heerlijkheid Mariënwaerdt in de Landgoedwinkel, die 7 dagen per week bezocht kan worden. Maar zijn vanaf heden ook verkrijgbaar voor de winkelier en groothandel in de smaken, Pannenkoeken mix, Meergranen broodbakmix en Wit broodbakmix.

Benieuwd naar de werking van Molen de Vrijheid, molenaar Cees de Jong geeft geïnteresseerden graag een rondleiding. 

Met de aankoop van de bio-meelmixen kan men bijdragen aan de instandhouding van het landgoed, zijn rijke historie en rijksmonumenten.

Voor meer informatie:
Maddy van Wijk
Heerlijkheid Mariënwaerdt (Verkoop Landgoedproducten)
+31 (0)34 5680 434
m.vanwijk@marienwaerdt.nl  
www.marienwaerdt.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven