Een tweede kookboek voor De Veldkeuken

Op dinsdag 2 november werd de eerste stapel van het Tweede Veldkeuken Kookboek afgeleverd bij De Veldkeuken. Dat is zes jaar na het verschijnen van het succesvolle eerste kookboek, dat de Gouden Garde won in 2015 en door zowel thuiskoks als professionele bakkers en koks veelvuldig is gebruikt. "Dit eerste kookboek kreeg zeer enthousiaste reacties", vertelt Juliëtte Borggreve. Het meest gehoord: 'Een boek waar je echt uit kookt!' 'Eenvoudige en uitdagende recepten om thuis te bereiden en heldere instructies voor de thuisbakker die met zuurdesem aan de slag wil.' 

Nieuw kookboek
De Veldkeuken staat echter nooit stil dus al snel was er genoeg aanleiding voor een nieuw kookboek. De koks van het restaurant hebben de afgelopen jaren nieuwe gerechten voor het diner en voor de lunch gemaakt, zowel vegetarisch als veganistisch. "Onze nieuwe bakkerij in de stallen van een oude landgoedboerderij biedt letterlijk meer ruimte aan het bakkersteam voor het bakken van heerlijke desembroden en prachtige taarten."

Dit nieuwe boek gaat hierin verder; koken, bakken, roosteren, fermenteren en pickelen. Met een heldere lay-out en sprekende foto’s  bevat het meer dan 130 vegetarische en veganistische recepten. Dankzij de handige flexrug leg je het boek moeiteloos open bij het gerecht wat je gaat bereiden.

Tegelijk bevat het boek het inspirerende verhaal van René en Juliette die 20 jaar geleden samen zijn begonnen met een zelf getimmerd fietskarretje op het landgoed. Nu is de Veldkeuken uitgegroeid met een team van medewerkers tot het huidige restaurant en ambachtelijke bakkerij. Samen met boeren, tuinders, graantelers en fruitkwekers vormen ze een warm netwerk van duurzame en inspirerende ondernemers.

'De Veldkeuken, het tweede kookboek'
Samenstelling en fotografie: Femke de Winter

Verkrijgbaar bij veel lokale boekhandels, bij de Landgoedwinkel op Amelisweerd en te bestellen via de website van de Veldkeuken: www.veldkeuken.nl. Het boek is ook te bestellen via het Centraal Boekhuis.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven