Eiwitrijke IJslandse yoghurt met echte vanille

Nieuw: Weerribben Zuivel Bio Skyr vanille in 500 gram beker

"Skyr heeft al geruime tijd een vaste plek in het zuivelschap," zegt Edwin Crombags, commercieel manager Weerribben Zuivel. "Consumenten kiezen steeds vaker voor dit unieke van oorsprong IJslandse zuivelproduct. Naast dat het product van nature rijk is aan eiwit, bevat het ook weinig vet. Deze unieke eigenschappen garanderen een goede start van de dag. Dit heerlijke product is ideaal voor mensen met een actieve levensstijl en voor sporters."

Naast de naturel variant van Weerribben Zuivel Bio Skyr die al een aantal jaar verkrijgbaar is, introduceert het merk in week 46 Bio Skyr Vanille in een 500 gram beker. "Dit product is een mooie aanvulling op het assortiment van de (bio)speciaalzaak. Skyr Vanille is een heerlijke biologische stevige en zijdezachte yoghurt met slecht 5% toegevoegde suikers. Voor een intense vanillesmaak zorgen gemalen vanillestokjes en echte bourbon vanille afkomstig van een kwalitatief hoogwaardige vanilleboon uit Madagaskar. Skyr Vanille bevat ruim 9 gram eiwit per 100 gram. Dit maakt het product eiwitrijker dan normale yoghurt en kwark."

IJslandse yoghurt
Bio Skyr van Weerribben Zuivel wordt gemaakt naar een meer dan 1000 jaar oud IJslands recept. De biologische melk wordt hierbij gefermenteerd met yoghurtculturen en ingedikt als een kwark, waardoor het product een mooie stevige structuur krijgt. Voor 1 kilogram Skyr is ruim 2 kilogram melk nodig.

IJsland is een land van extremen. Het land wordt omringd door de Atlantische Oceaan in het zuiden, de Straat van Denemarken in het westen, de Groenlandzee en een deel van de Noordelijke IJszee in het noorden. Het is het dunst bevolkte land van Europa en staat bekend om haar rauwe natuurkracht. Het landschap bestaat onder andere uit vulkanen, gletsjers en geisers. Deze pure natuurkracht proef je bijna terug in Skyr. Skyr is het lokale zuivelproduct waarmee IJslanders al meer dan duizend jaar hun dag beginnen. Er gaan verhalen dat de Vikingen het product vanuit Noorwegen naar IJsland brachten ten tijde van de kolonisatie van IJsland.

Voor meer informatie:
Myrthe Bijl
Weerribben Zuivel
Veldhuisweg 9
8362 VB Baarlo
+31 (0)527 292529
contact@weerribbenzuivel.nl 
www.weerribbenzuivel.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven