Deense landbouwminister present tijdens Nordic Organic Food Fair

De Deense minister Rasmus Prehn woont de speciale openingsceremonie bij op de Nordic Organic Food Fair (dat samen met Eco Life Scandinavia op 17-18 november 2021 in MalmöMässan wordt georganiseerd.

Prehn zal ook deelnemen aan een paneldiscussie dat wordt georganiseerd door Organic Denmark en Food Nation getiteld 'Organic as a part of our sustainable future - Increasing the organic market share to reach the EU target in 2030', die plaatsvindt in het Organic Theater om 11.30 uur op dag 1 van het evenement (17 november).

In het panel zal Rasmus Prehn worden bijgestaan door Aksel Rømer (CEO, Rømer Vegan), Aviaja Riemann-Andersen (oprichter en CEO, Agrain), Per Løberg Eriksen (hoofd duurzaamheid, Coop Norge SA), Thomas Roland (CSR Manager, Coop Denmark), en Sustainability Manager van Lidl Zweden. Paul Holmbeck (Holmbeck EcoConsult & IFOAM-bestuurslid) modereert en stelt belangrijke vragen in deze paneldiscussie.

Retailers en handelaren uitgenodigd
Rasmus Prehn heeft sinds zijn benoeming in de kabinetsfunctie in 2020 een sleutelrol gespeeld bij recente politieke afspraken om de uitstoot van broeikasgassen in de landbouwsector te verminderen en heeft biologische principes gesteund. Voor het eerst worden op het evenement senior professionals van toonaangevende supermarkten, detailhandelaren, groothandels, reformwinkels en restaurants, plus importeurs en exporteurs die binnen de biologische sector werken, uitgenodigd om te horen hoe de Deense regering de biologische sector verder wil helpen en waarom deze sector een vitaal onderdeel is van de duurzaamheidsdoelstellingen van Denemarken.

De beurs telt 450 exposanten uit de hele wereld die het hun aanbod aan biologisch eten, drinken en duurzame producten zullen laten zien. Veel van deze merken hebben een sleutelrol gespeeld in de toename van het aantal biologische producten in Scandinavië, terwijl andere hopen deel uit te maken van deze beweging.

Melina Viking, event manager: "We zijn zeer verheugd en vereerd dat de Deense minister Rasmus Prehn de editie 2021 van de Nordic Organic Food Fair en Eco Life Scandinavia mag openen. We hebben ongekende tijden achter de rug en daarom hopen we dat Rasmus, plus vele andere experts op de beurs, iedereen binnen de biologische en duurzaamheidssector zal helpen inspireren en informeren over een hernieuwd zakelijk vertrouwen. Want nu is een cruciaal moment om samen te komen, verandering te brengen en te blijven werken aan een duurzamere toekomst."

Voor meer informatie: www.ecolifeshow.com of www.nordicorganicfoodfair.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven