Uitbreiding TerraSana in volle gang

Tholen – Bij TerraSana in Leimuiden zitten ze midden in een verbouwing. "De vraag naar onze producten neemt in heel Europa toe, en daardoor groeien we uit ons huidige gebouw. Door de verbouwing verdubbelen we onze magazijn- en kantoorruimte. Ook breiden we onze eigen productie uit en komt er ruimte voor een nieuwe geautomatiseerde productielijn voor onze notenpasta's. Zo zetten we onze notenpastaproductie ruimer op én kunnen we nog efficiënter en duurzamer werken. Dit grote project past mooi bij onze doelen en groei. Deze verbouwing maakt TerraSana klaar voor de toekomst", vertelt Cees Barnhard.

Cees is sinds vorig jaar verantwoordelijk voor de productieplanning bij TerraSana. "Dit is een hele klus, we verpakken en/of produceren immers 200 tot 250 producten zelf. De laatste anderhalf jaar was het qua afzet af en toe echt een gekkenhuis. Het is nu wat rustiger, maar het loopt nog steeds lekker door. Ook zijn we zoals altijd druk op het gebied van productontwikkeling. En we kiezen als merk steeds bewuster voor duurzaam en daar hebben we bij het ontwerpen van de nieuwe ruimtes zoveel mogelijk rekening mee gehouden."

Duurzame keuzes
Hij zet de duurzame keuzes die gemaakt zijn in de ontwerpen even op een rij. "We hebben bijvoorbeeld een extra waterpomp, voor de regeling van de temperatuur, zowel warm als koud. Ook komt er in het hele kantoor en in de opslagruimte vloerverwarming en we hebben gekozen voor het duurzaamste glas. Dit is niet het enige: ook qua isolatie zorgen we met het dak en de wanden dat we ze twee keer zo dik maken als de norm, zodat we beduidend minder hoeven te verwarmen of te koelen. En gaan we het regenwater opvangen om te kunnen gebruiken in onze toiletten."Invulling nieuwbouw
Cees (niet te verwarren met zijn vader Kees Barnhard, de eigenaar en oprichter van TerraSana) vertelt dat de bouw drie maanden geleden begonnen is en dat de oplevering rond maart 2022 zal plaatsvinden. "We verwachten dat de nieuwbouw voor de Kerst waterdicht zal zijn. Dan is als het goed is ook de vloer gestort en kunnen we begin volgend jaar het magazijn gaan inrichten." Samen met zijn vader is hij nauw betrokken bij de verbouwing en weet dan ook alle ins en outs. "Ik zit natuurlijk dagelijks op de zaak, daardoor zie ik alles en kan ik gemakkelijk even langs lopen bij de mensen van de bouw en eventuele nieuwe ideeën met hen bespreken."Eerder is het pand van de voormalige buren al bij TerraSana getrokken. Nu wordt de parkeerplaats van dit extra pand bebouwd. Daarin komt het nieuwe magazijn. "Dit magazijn is bedoeld voor de opslag. Momenteel zijn veel pallets nog extern opgeslagen. Dat is hierna niet meer nodig. Daarnaast moet het ook meer ruimte voor ons logistieke afdeling qua in- en uitslag geven, maar dat dachten we 3 jaar geleden ook toen het andere gedeelte van deze hal erbij is getrokken. Ook zal de productieruimte verhuizen van de eerste verdieping naar de begane grond, maar dit gaat in het pand van onze achterburen plaatsvinden waar we in februari 2022 de sleutel van krijgen. Dat is vanuit praktisch oogpunt een grote stap vooruit. In de afgelopen jaren stonden de machines dicht op elkaar en was er dus weinig bewegingsruimte. Door de extra ruimte kunnen we de machines in een goede opstelling plaatsen en zijn we klaar voor de toekomst. Er komt daarnaast een nieuwe geautomatiseerde productielijn voor onze notenpasta's, zodat we deze lijn niet meer hoeven te delen met het afvullen van shoyu- en tamarisaus, miso's, raw superfoods en poeders."

Met de bouw van het nieuwe pand komt er ook kantoorruimte bij. "Het nieuwe magazijn is 6 meter hoog, bovenop het magazijn krijgen we de beschikking over de nodige kantoorruimte. Het gaat om ruim 400 vierkante meter aan kantoorruimte, die we hard nodig hebben want als alle afdelingen op kantoor mogen werken hebben we in de huidige situatie ruimtegebrek."

Op de voorgrond: Belinda, Kees en Annabelle. Achter hen Cees.

"Niet 4 maar 5 kinderen; wij en de zaak"
Naast Cees zijn ook 2 van zijn zussen werkzaam bij TerraSana. Zijn oudste zus Annabelle zit sinds kort in de zaak en Belinda is al sinds 2010 in dienst. "Ik ben 3 jaar geleden bij TerraSana aan de slag gegaan. Dit is allemaal heel geleidelijk tot stand gekomen. Een mooie ontwikkeling is het zeker. We zijn met 4 kinderen thuis, maar zeggen altijd gekscherend dat het er 5 zijn; wij en de zaak."

Voor meer informatie:
Cees Barnhard
TerraSana
Waaier 10
2451 VV Leimuiden
0172 503333
cees.barnhard@terrasana.nl 
www.terrasana.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven