"Wij roepen iedereen op om aanstaande zaterdag mee te lopen met de Klimaatmars in Amsterdam"

Biologische sector present bij Klimaatmars 2021

Zaterdag 6 november reist de biologische sector af naar Amsterdam om mee te lopen met de Klimaatmars. De boodschap is glashelder: Biologisch (dynamische) en agro-ecologische boeren spelen een essentiële rol om klimaatopwarming tegen te gaan.

De biologische sector tijdens een eerdere editie van de Klimaatmars.

De volgende mensen marsen mee:

Biohuis
Er zijn grote zorgen volgens Arie van de Berg, biologisch melkveehouder en BioHuis bestuurder: "Als boer weet je als geen ander hoeveel het weer invloed heeft op je oogst. De sterke verandering door klimaat kan de aarde wat voedselproductie niet meer bijbenen. Het is goed dat wij hier aandacht voor vragen."

BioNederland
Jan Groen van BioNederland loopt mee: "De Klimaatcrisis is nu, daarom is het belangrijk om nu deel te nemen aan de Klimaatmars in Amsterdam. Samen nemen wij onze verantwoordelijkheid en zetten wij onze schouders onder het mogelijk maken en het realiseren van een volhoudbare wereld. Biologisch is onderdeel van de oplossing(en), dat maken we met z’n allen zichtbaarder tijdens deze Klimaatmars door er bij te zijn!"

Biowinkelvereniging
De biologische speciaalzaken sluiten zich uiteraard ook aan bij de Klimaatmars. Roosmarijn Saat, voorzitter van de Bio Winkelvereniging, benadrukt de rol van de speciaalzaak: "Kiezen voor biologisch is onderdeel van de oplossing voor de klimaatcrisis, bij de bio speciaalzaken gaan we daarom voor 100%. De transitie naar een gezonde leefomgeving en een gezond voedselsysteem doen we samen. Kies vandaag voor het klimaat, kies biologisch!"

Stichting EKO
Stichting EKO zal zaterdag zichtbaar zijn. Nicoline Roozen: "Ik loop mee om met de mars de regering tot klimaatactie aan te zetten; ook voor duurzame voeding."

Stichting Demeter
Bert van Ruitenbeek loopt mee namens Stichting Demeter en alle biodynamische boeren: "Omdat wij collectief wakker geschud moeten worden om een nachtmerrie voor onze kinderen te voorkomen."

Coöperatieve vereniging Bionext
Michaël Wilde van Bionext is ook van de partij: "Het is ontzettend belangrijk dat wij ons als biologische (dynamische) sector laten zien en horen. Wij staan voor een realistisch, toekomstbestendig en klimaatvriendelijk vorm van landbouw. Met onze vrienden van de agro-ecologische sector, CSA netwerk, Herenboeren, Caring farmers, Toekomstboeren en nog vele andere mooie organisaties laten wij zien hoe je heerlijk, gezond voedsel kan produceren en tegelijkertijd het water schoon kan houden, de natuur kan beschermen, de bodem rijk kan houden en het klimaat besparen."

Bionext roept iedereen met een hart voor biologisch om zich aan te sluiten bij de mars. Zij kunnen zich verzamelen om 12 uur bij de linker leeuw op de Dam.

Voor meer informatie: www.bionext.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven