Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Franse zuivelcoöperatie: "Koop een pak biologische melk om de biologische zuivelsector te helpen"

Overschot van biologische melk in Frankrijk

Koop één pak biologische melk om de biologische zuivelsector te helpen. Dat is de oproep die coöperatie Biolait doet aan de Fransen. 

Overschot
Biolait stelt dat in de komende maanden ongeveer 200 miljoen liter extra biologische melk Frankrijk zal binnenstromen. "Geconfronteerd met een zeer overvloedig aanbod en een vertragende consumptie, raakt de markt voor biologische melk uit evenwicht en heeft dit grote gevolgen voor de beloning van de producenten. De realiteit is dat landbouwbedrijven in moeilijkheden verkeren en kunnen worden gedwongen hun activiteiten stop te zetten." Biolait, een groep van 2.500 landbouwers, roept alle Fransen op om in actie te komen met één eenvoudig gebaar: de aankoop van één pak biologische melk per huishouden.

Vermindering van productie
Biolait vermindert de melkproductie en de producenten van Biolait stellen alles in het werk om zich aan de markt aan te passen en de sector te stabiliseren zonder de prijs van biologische melk te drukken; dit is in het belang van alle actoren in de sector en van de nieuwe generaties biologische landbouwers. Toch volstaat dat niet om de crisis door te komen. De Biolait-boeren heeft de steun van de consumenten meer dan ooit nodig. En dus doet de coöperatie een oproep aan het Franse volk. "Koop 1 pak biologische melk: het eenvoudige gebaar om biologische boeren te steunen!"

"We hebben allemaal de macht om de biologische zuivelindustrie te helpen. We zijn met 28 miljoen gezinnen in Frankrijk: als elk gezin in de komende maanden 1 pak biologische melk koopt, kan elke Biolait-producent fatsoenlijk en sereen van zijn werk leven. Laten we samen biologische melk kiezen in een winkel bij ons in de buurt om zelfgemaakte yoghurts, chocoladecrèmes, een vlaai, een pannenkoekenfeest... te maken", aldus Biolait

Voor meer informatie: www.biolait.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven