Bio-pluimveehouder Jan Vlastuin:

"Landelijke ophokplicht is een zware financiële slag voor de sector"

Bio-pluimveehouder Jan Vlastuin in Dalfsen benadrukt dat de landelijke ophokplicht voor de pluimveesector opnieuw financieel een zware slag is, aangezien de koppen pas net weer een aantal maanden buiten liepen na de eerdere vogelgriepuitbraak. In een interview met RTV Oost vertelt hij onder meer waarom het niet lukte om de kippen direct na het instellen van de ophokplicht (dinsdag 26 oktober om 12:00 uur) allemaal binnen te krijgen. Hij vraagt zich af of er direct een landelijke ophokplicht ingesteld moet worden bij een uitbraak. "De waterrijke gebieden waar meer wilde vogels komen zijn risicogebieden. Hier in Dalfsen verwacht ik geen problemen."

Jan maakt zich vooral zorgen om de collega's met vrije uitloop. Zelf is hij als bio-boer verzekerd van een bepaalde prijs voor de eieren. In de vrije uitloop krijgen collega's na een aantal weken verplicht ophokken minder geld voor hetzelfde product. "Daar moeten mensen zich van bewust zijn. Ook de consument. Dit is een zware financiële slag voor de sector, bij de boer gaan alle kosten door, maar het inkomen daalt."

Klik hier voor het volledige artikel.

Bron: RTV Oost

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.