Plastic producten voor eenmalig gebruik verboden in Slowakije

In Slowakije is op 3 juli 2021 een wijziging van de wet nr. 79/2015 Coll in werking getreden. Zij verbiedt bedrijven om bepaalde plastic producten voor eenmalig gebruik alsook verpakkings- en niet-verpakkingsproducten van OXO-biologisch afbreekbaar plastic op de Slowaakse markt te brengen.

De wetgeving beoogt fabrikanten te steunen die recycleerbare producten op de markt brengen. Het is onder meer de bedoeling af te stappen van het gebruik van samengestelde verpakkingen of van meerdere soorten verpakkingen voor hetzelfde product.

In navolging van de Europese wetgeving verbiedt de Slowaakse afvalwet bedrijven de volgende producten op de Slowaakse markt te brengen

  • plastic producten voor eenmalig gebruik
  • verpakkingen gemaakt van OXO-biologisch afbreekbare kunststoffen
  • niet-verpakkingsproducten van biologisch afbreekbare OXO-kunststoffen.

Naast plastic producten voor eenmalig gebruik zijn ook verpakkingen van biologisch afbreekbare OXO-kunststoffen verboden. Eenvoudig gezegd gaat het om plastic verpakkingen die door blootstelling aan zuurstof uiteenvallen in kleine deeltjes, zoals bakjes voor fruit en groenten.

Bron: balkangreenenergynews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.