Ubora Orchards nieuwe speler met Keniaanse bio-avocado's

Het Keniaanse Ubora Orchards kondigde deze week de officiële lancering aan van de export van biologisch geteelde avocado's voor markten in West-Europa, het Verenigd Koninkrijk en Azië. Het hoofdkantoor van het nieuwe bedrijf bevindt zich in Nairobi.

De Keniaanse bodem, temperatuur, luchtvochtigheid en water zijn zeer geschikt voor de teelt van avocado's van topkwaliteit. Aangezien avocadobomen niet veel kunstmest of gewasbeschermingsmiddelen nodig hebben, kunnen ze gemakkelijk op biologische wijze worden geteeld. Kenia bezet de 8e plaats in het lijstje van avocado-producerende landen. Mexico voert de ranglijst aan, maar voor de Europese en Aziatische markten moet het Amerikaanse land meerdere uitdagingen het hoofd bieden op het vlak van kosten en productkwaliteit. Kenia biedt vanwege zijn ligging in Oost-Afrika strategische supply chain-voordelen wat transittijden en -kosten betreft. Zo is verzending naar de Europese mark vanuit de haven van Mombassa maar liefst 1 dollar per doos van 4 kilo goedkoper ten opzichte van meerdere concurrenten.

Ubora betrekt zijn avocado's van boomgaarden in het centrale en oostelijke deel van Kenia en in teeltgebieden in de Grote Riftvallei. De teeltmethoden zijn er duurzaam en worden ter plaatse gecontroleerd door experten van het bedrijf. Ubora selecteert zorgvuldig haar oogstmedewerkers die eerst een opleiding moeten volgen over duurzame teeltmethoden. Het bedrijf beschikt over volgende certificeringen: GlobalGAP, SMETA en FPC Kenya.

Met haar marktkennis wil het bedrijf een van de toonaangevende Keniaanse exporteurs van hoogwaardig fruit worden. Om dat doel waar te maken, neemt het bedrijf haar volle verantwoordelijkheid op sociaal, ethisch en ecologisch vlak.

Ubora Orchards is een familiebedrijf in de agribusiness met meer dan 25 jaar ervaring in het team. De producten van Ubora - met name avocado's - zijn het resultaat van milieuvriendelijke teelt. De avocado's worden met de hand geplukt en vanaf het moment van de oogst wordt er nauwlettend toegezien op de kwaliteit en consistentie van het fruit. Het verpakken gebeurt in Nairobi en Thika en van daaruit vertrekken de ladingen avocado’s naar de verschillende overzeese markten. Ubora ondersteunt zijn lokale telers en gemeenschappen met voorlichting over teeltmethoden om zowel de efficiëntie van de teelt als de kwaliteit van het fruit te verhogen.

Voor meer informatie:
Ubora Orchards
info@ubora-orchards.com 
www.ubora-orchards.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven