Tweede ronde van het Grond Verbond van start

MOMA is deze maand gestart met de tweede ronde van het Grond Verbond op boerderij De Beekhoeve. Het is de boerderij waar MOMA de karnemelk, boter en kazen van afzetten op de melkroutes door Amsterdam. 

MOMA heeft het Grond Verbond tot leven geroepen: een verbond tussen boer en burger om samen zorg te dragen voor ons landschap. In een proces van een half jaar bepalen consumenten, verwerkers en boeren met elkaar hoe het Amsterdamse landschap dat het eten produceert biodiverser en persoonlijker wordt.

Elk half jaar wordt er samengewerkt met een boerderij, waar MOMA de producten van afzet in Amsterdam. Voor deze boerderij kan iedereen ideeën aandragen hoe we het landschap herstellen. In een gezamenlijk proces van dialoog, stemmen en kiezen, wordt samen bepaald hoeveel vierkante meter landschap wordt hersteld en op welke manier. Deze nieuwe samenwerking tussen boer en burger geeft consument of boer, de mogelijkheid om mee te doen aan ecosysteem herstel.

De eerste ronde van het Grond Verbond werd tussen februari en september 2021 samen met boerderij De Groene Griffioen uitgevoerd. Op deze boerderij staan de koeien waar de MOMA-melkboeren de melk van verwerken tot gepasteuriseerde volle melk, yoghurt en hangop. 

Bron en voor meer informatie: www.moma.amsterdam/grond-verbond


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.