Donderdagavond 28 oktober

Webinar over vrijwilligerswerk op het boerenbedrijf

Op donderdag 28 oktober 2021 organiseert Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) een webinar over vrijwilligerswerk op het landbouwbedrijf. Deze webinar is voor boeren en tuinders die helpende handen kunnen gebruiken bij onder andere natuur- en landschapsbeheer op het bedrijf.

Natuurinclusieve landbouw
De roep vanuit de maatschappij voor natuurinclusieve landbouw is groot. Steeds meer burgers willen landbouw die hand in hand gaat met de natuur en die de soortenrijkdom op het platteland ondersteunt. Maar voor de boer betekent dit wel extra werkzaamheden voor het beheer en onderhoud van natuurelementen op het bedrijf. Vrijwilligers die het leuk vinden om buiten te werken en op die manier hun steentje bij te dragen, kunnen hierbij uitkomst bieden. Het betrekken van vrijwilligers versterkt ook het lokale netwerk van een bedrijf en draagt bij aan een betere verbinding tussen boer en burger, tussen stad en platteland.

Programma
Tijdens de webinar komen vragen aan bod als: wat kunnen vrijwilligers betekenen voor het bedrijf en hoe organiseert u dat? Ook het thema ARBO en veiligheid komt aan de orde. Aan de hand van een praktijkverhaal horen deelnemers van het webinar hoe de coördinatie van een vrijwilligersgroep aangepakt kan worden.

Het programma ziet er als volgt uit:
20:00 Versterken van lokale netwerken van natuurinclusieve landbouwbedrijven – Boki Luske (SLG)
20:10 Waar moet u als ondernemer op letten qua ARBO en veiligheid? – Saskia Bemer (SLG)
20:30 Ervaringen uit de praktijk over vrijwilligerscoördinatie – Gijs van Dedem (Landgoed Vosbergen)
20:45 Vragen uit de ‘zaal’
21:00 Afronding

Deze webinar wordt georganiseerd binnen het project ‘versterken van lokale netwerken van boeren, vrijwilligers en burgers’. Binnen het project worden circa 15 bedrijven in Gelderland ondersteund bij het opzetten van een vrijwilligersgroep voor natuur- en landschapsbeheer op het bedrijf. Er is nog ruimte voor boeren om zich aan te melden en mee te doen aan het project. Zij worden dan het eerste jaar ondersteund door SLG bij het ontwikkelen van een vrijwilligersgroep.

Aanmelden voor het webinar kan via deze link.

Het project ‘versterken van lokale netwerken van boeren, vrijwilligers en burgers’ is onderdeel van het Platform Natuurinclusieve Landbouw Gelderland en wordt mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.