Volop ervaringen uitgewisseld tijdens ontmoeting van Boeren voor Boeren

'Als de trekker aansloeg, sloeg ik ook aan', herinnerde een van de boeren zich, toen hij vertelde over zijn al zeer jonge gedrevenheid om boer te worden. Op 7 oktober 2021 vond een bijeenkomst plaats met de ervaren boeren die meedoen aan 'Boeren voor Boeren', een nieuw project van de BD-Vereniging waarbij nieuwe boeren advies kunnen vragen aan ervaren collega's. Ze kwamen deze dag van heinde en verre naar Kraaybeekerhof in Driebergen om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en te bespreken wat zij voor hun jonge collega's kunnen betekenen.

Na een korte rondleiding op Landgoed Kraaybeekerhof, een bezoek aan de bijentuin en een lunch, heette het bestuur van de BD-Vereniging de deelnemers van harte welkom. Vervolgens sprak Frans Lutters sprak over het beeld van de oase, dat Rudolf Steiner opriep tijdens de Landbouwcursus. Daarbij werd het belang van de BD-bedrijven als 'nieuwe oases' benadrukt, waar de Christuskracht als lichtkracht ervaren kan worden. De BD-bedrijven vervullen ook een sociale en culturele rol. Steiner heeft aangegeven dat deze oases met name in onze huidige tijd (21e eeuw) heel belangrijk worden. Bij alle deelnemers riepen deze beelden veel herkenning op. Men had dit licht ervaren bij eigen en andere BD-bedrijven en velen spraken over de sociale rol van hun bedrijf in de vorm van zorgboerderijen en CSA's.

Er volgde een uitgebreide kennismakingsronde en ervaringsuitwisseling met mooie verhalen, bijvoorbeeld over de zeer jonge gedrevenheid om boer te worden: 'als de trekker aansloeg, sloeg ik ook aan'. Iemand vertelde over de reddingsactie die klanten waren gestart na een mislukte oogst en dreigende financiële tekorten. Ook keken de deelnemers naar de toekomst en deden suggesties hoe ze de jonge collega’s nog beter konden ondersteunen. Het bestuur werd gevraagd om goed te blijven luisteren naar behoeftes en initiatieven van de jongere boeren en de ondersteuning te bieden vanuit de BD-Vereniging.

Na deze inspirerende en intense middag, namen de deelnemers afscheid van elkaar, met de belofte om elkaar zeker volgend jaar opnieuw te ontmoeten.

Klik hier voor meer informatie

Bron: Nieuws uit de BD-Vereniging


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven