Abinda verwerkt nu Belgische bio-linzen

Tholen - Abinda verwerkt vanaf nu biologische linzen uit eigen land in de Linzenpaté, Smokey Linzen Paprika spread en Linzen-Dadel spread. Dit is het directe gevolg van een samenwerking die het Belgische productiebedrijf aan is gegaan met het in Zulte gevestigde bio-landbouwbedrijf Humus. "Zulte ligt op zo'n 30 kilometer van ons vandaan. Via via zijn we met Humus in contact gekomen. Het bedrijf wordt geleid en gedragen door Marc en Bénédicte Verhogstede-Versele. De samenwerking kwam al snel tot stand, mede omdat we volgens dezelfde principes werken", vertelt Astrid Dossche, die sinds begin dit jaar aan de leiding staat van het in Ruddervoorde gevestigde Abinda. Ze nam het stokje over van haar vader Frederik.

Van links naar rechts: Dries Deleu (plantmanager en productontwikkelaar bij Abinda), Bénédicte, Astrid en Marc.

De lokale herkomst van de linzen komt ook op de verpakking terug. "We maken dit duidelijk met een sticker op onze bokaaltjes." In maart is het eerste contact geweest tussen Abinda en Humus, zo geeft Astrid aan. "We hebben eerst goed overlegd. Vanuit het kwaliteitsoogpunt moet het immers goed zitten. Bij Humus zijn ze vooral gespecialiseerd in granen en peulvruchten. We zijn nu bewust met linzen begonnen."

Opent deze samenwerking ook deuren voor andere Belgische bedrijven? "Ik kan me zeker voorstellen dat we in de toekomst met meerdere bedrijven op deze manier kunnen gaan samenwerken. Wel willen we dit uiteraard op een gedegen manier aanpakken en niet te snel gaan. Het echt persoonlijke contact met de samenwerkingspartner moet hierbij voorop staan."

Meer over Humus
Het landbouwbedrijf Humus heeft zijn naam te danken aan het gelijknamige organische materiaal. "Humus is gespecialiseerd in zogenaamd humusmanagement. Het bedrijf biedt praktische concepten aan met het oog op een efficiënte humusopbouw en dit in een kort tijdsbestek. Humusmanagement kan toegepast worden op elk type grond, schaal of klimaat en biedt voor elke boer en tuinder de mogelijkheid tot meer onafhankelijkheid. Uiteraard verrijken ze ook de bodem waarop ze zelf telen met deze humus, zodat ze de beschikking hebben over een gezonde en levende bodem.

Voor meer informatie:
Marie-Astrid Dossche
Abinda
De Leiteweg 28
8020 Ruddervoorde, België
+32 (0)50 281575
astrid@hobbit.be 
www.abinda.be 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.