Post-pandemische trends en opkomende problemen voor biologische voedingsmiddelen in Noord-Amerika

De impact van de pandemie op de retailprijzen, volumes en marges in de VS verschilde per product. Na jaren van vertraging is de groei van de retailverkoop van biologische levensmiddelen in 2020 verdrievoudigd in de nasleep van de pandemie. Hoewel de groei naar verwachting opnieuw zal vertragen, wordt verwacht dat hij hoger zal blijven dan vóór de pandemie.

De gevolgen verschilden naargelang van de mate waarin maaltijden thuis konden worden bereid en andere factoren die specifiek waren voor de aanbodketen. Gezien deze uiteenlopende effecten moet de uitbreiding van het aanbod op het product worden afgestemd.

Een Amerikaanse arrondissementsrechtbank oordeelde dat grondloze land- en tuinbouwbedrijven hun biologisch keurmerk wettelijk kunnen behouden, wat hun momentum versterkt. Volgens een rapport van rabobank.com zijn voor sommige belangrijke producten de voordelen van een biologisch label groter dan die van een lokaal label. Bovendien kunnen leveringen het hele jaar door worden geoptimaliseerd om te profiteren van de seizoensgebondenheid van premies. Al deze factoren zullen grondloze land- en tuinbouwbedrijven een concurrentievoordeel geven.

Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven