Claus Lermer - Früchte Lermer:

"In Duitsland grote vraag naar cressen, wilde kruidensalades en bio-kiemgroenten in de horeca"

Convenience producten zijn populairder dan ooit. Juist in de door corona getroffen horeca en hotelbranche ontbreekt het vrijwel overal aan personeel, waardoor er in de keuken steeds meer gebruik wordt gemaakt van gesneden of snel te bereiden producten. Claus Lermer, directeur van Früchte Lermer uit het Duitse Siegsdorf, kan dat bevestigen. Hij sprak met ons onder andere over de vraag naar cressen uit Bayern, biologische kiemgroenten en wilde kruidensalades.  


Claus Lermer

Groei dankzij topping met bonte cressen en kiemgroenten
"Momenteel is de markt tamelijk normaal, dat wil zeggen stabiel en aangepast aan het weer. Bijzonder populair zijn bijvoorbeeld bowls met trendy en verse ingrediënten. De ingrediënten lopen uiteen van avocado en shiitakes tot aan toppings van bonte cressen en biologische kiemgroenten in alle variaties. Naast de Koppert Cress productlijn bieden we ook cressen uit Bayern aan. Met name bij de cressenmix heeft de afzet zich enorm ontwikkeld. Daarbij speelt naast de herkomst ook de prijs-kwaliteitsverhouding een rol", zegt Claus. 

Grote vraag naar wilde kruidensalades
"De kwaliteit van de cressen, die we dagelijks vers aan kunnen bieden, is zeer goed. Afgezien van de cressen, is er momenteel ook een grote vraag naar wilde kruiden en babyleaf slasoorten. Daarbij gaat het niet om gesneden sla, maar om eetklare hele bladeren. Onze klanten willen een snel te bereiden product, aangezien bij veel bedrijven het personeel ontbreekt. Daarom geeft men de voorkeur aan producten die geen grote bereidingstijd nodig hebben maar desondanks in samenstelling en kwaliteit constant en hoogwaardig zijn. Bij de bladslasoorten hadden we eveneens een hogere afzet van meer dan 30%."

De vraag naar convenienceproducten was daarvoor al relatief hoog, maar door corona heeft deze trend zich echter geïntensiveerd. Beslissend daarbij is de versheid van de convenienceproducten en dat deze zonder conserveermiddelen of toevoegingsmiddelen zijn geteeld. Ook hierbij spelen het seizoen en regionaliteit een belangrijke rol. "De vraag naar bio-producten is ook tendentieel gestegen en neemt continu verder toe."

De beschikbaarheid van vollegrondsproducten is dit jaar zeer wisselend geweest, wat een bepaalde flexibiliteit vereiste bij de inkoop, aldus Claus. Er was tijdelijk sprake van complete oogstuitval in de slateelt, wat ongebruikelijk is. Als gevolg daarvan was er sprake van een productschaarste.

Voor meer informatie:
Claus Lermer
Früchte Lermer GmbH & Co. KG
Traunsteiner Str. 11
83313 Siegsdorf, Duitsland
+49 86 62 71 91
info@lermer-siegsdorf.de  
www.lermer-siegsdorf.de    


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.