Tweede seizoen van de bio-bos ging niet altijd over rozen

Het seizoen van de bio-bos zit erop. Voor het tweede jaar op rij bood bloomon de bos van 100% biologische bloemen aan. bloomon ziet dat de vraag naar biologische bloemen groeit. Samen met de kwekers blikt het bedrijf terug op het afgelopen seizoen. Spoiler: het tweede seizoen van de Bio-bos ging niet altijd over rozen…

‘Een hele mooie bos met aparte bloemen’
"We zijn supertrots dat we met de Bio-bos het werk van onder andere Lara, Julian en Marjolein ondersteunen. Dit is de tweede keer dat we met Julian samenwerken, de kweker van meer dan 30 soorten zomerbloemen. Elk van die zomerbloemen heeft z’n eigenaardigheden," vertelt hij. Dat blijkt niet de enige uitdaging. "Het seizoen is relatief kort. Met die druk omgaan is soms intens." Lara beaamt dat: "Soms had ik niet genoeg bloemen om aan de vraag te voldoen. Gelukkig was de samenwerking met Marjolein en Julian heel fijn. Als een van ons een tekort had, vulde de ander dat aan."

Koud en nat, maar toch een zonnige kant
De Bio-bos verscheen iets later dan verwacht in de floral shop van bloomon. "Het was een koud en nat seizoen," zegt Lara. Het gemis aan zonneschijn verklaart de verlate entree van de langverwachte bos. Toch ziet Julian de zonnige kant. "Het was misschien geen strandweer, maar door de koele temperatuur konden de bloemen in een rustig, gezond tempo groeien." Daarna gaan Lara, Julian en Marjolein de kwekerijen winterklaar maken. En: alvast plannen beramen voor het volgende seizoen.

Meer interesse
Er is steeds meer vraag naar biologische bloemen, dus dat belooft wat. "Ik merk dat mensen veel interesse hebben in de plek waar hun bloemen vandaan komen," zegt Marjolein. "Het is fijn dat steeds meer mensen interesse hebben in ons werk", voegt Julian toe. "Ik hoop dat we snel één van vele telers worden en de groei van biologische kwekers doorzet. Dat zal de beschikbaarheid en kwaliteit van biologische bloemen alleen maar meer ten goede komen." 

Bron: bloomon 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven