"Willen er veel meer op drukbezochte plekken zetten!"

Eerste Korte Keten Automaat van Nederland staat nu in Almere

Op zaterdag 9 oktober werd de eerste Korte Keten Automaat van Nederland feestelijk in gebruik genomen. Op het Forum in Almere kunnen voorbijgangers nu snel en makkelijk lokale producten kopen. De producten gaan vergezeld door recepten en een speciaal opgenomen audioboodschap van de boer. Oprichter Christina Reuter: "We zijn er trots op dat hij er nu echt staat, onze eerste automaat. En we vinden het mooi dat ons initiatief wordt gesteund door de provincie en het Ministerie van Landbouw. Want wij willen veel meer van dit soort automaten op drukbezochte plekken in Nederland zetten!" De Korte Keten Automaat staat nog tot en met zondag 17 oktober in Almere.

Almere en Flevoland
Jan-Nico Appelman, gedeputeerde voor de provincie Flevoland, was de officiële eerste klant van de automaat. Onder toeziend oog van de aanwezigen haalde hij een fles appelsap uit Zeewolde uit de automaat. Hij gaf aan het belangrijk te vinden dat dit soort initiatieven de ruimte krijgen, omdat het boeren een betere plek in de keten geeft. Appelman: "Ik ben blij dat nu juist deze mogelijkheid ontstaat in Almere. We kunnen hiermee het Flevolandse voedsellandschap laten zien in de stad."

Ook oprichter Eva Flantua is verheugd over de plaatsing van de automaat op deze plek: "Voor mij is het te gek dat we een automaat neer kunnen zetten in mijn eigen provincie Flevoland. Maar het is ook gewoon de perfecte locatie. Er gebeurt hier veel spannends op voedselgebied."

Christina geeft desgevraagd nog wat meer toelichting over de werkwijze: "Wij werken altijd met boeren samen die oog hebben voor de natuur en nadenken over hun bijdrage aan een gezonde leefomgeving, zoals Rogier Scherpbier van Zonnespelt bijvoorbeeld. Een biologisch keurmerk is vaak een logisch gevolg, maar geen must-have. Wat wel een harde eis is, is dat alle producten uit de straal van circa 30 kilometer rondom de automaat komen."

De Korte Keten Automaat won eerder dit jaar de Wij.land innovatieprijs. Met het prijzengeld werd een coöperatie opgericht en is het concept verder uitgewerkt. Met hulp van DGA Vending en de Dutch Food Week is nu de eerste automaat gerealiseerd.

Klik hier om de videosamenvatting te bekijken.

Voor meer informatie: info@dekorteketenautomaat.nl en  www.dekorteketenautomaat.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven