"Een primeur in de globale voedingsindustrie"

Hygiena brengt cassonade bio-rietsuikers op de markt

Hygiena, Belgische groothandel van bio-producten en specialist in bio-rietsuikers, pakt uit met cassonade bio-rietsuikers. "Een primeur in de globale voedingsindustrie. Geen enkele andere producent was tot op vandaag bereid om deze biologische soorten te produceren", aldus Jos Muyldermans, suikerexpert van Hygiena. "De potentiële volumes van deze bio-rietsuikers liggen veel lager dan de productie van andere suikers. Daardoor hebben de grote producenten niet veel interesse in deze biologische rietsuikers."

De introductie is het resultaat van jarenlang onderzoek van Jos. Bijna 30 jaar is hij op zoek gegaan naar deze bio-rietsuikers. "Deze nieuwe biologische cassonade rietsuikers zijn mengsels van verschillende soorten rietsuiker, afkomstig uit Paraguay, Brazilië, Argentinië en India. In tegenstelling tot de andere suikers bevatten deze biologische cassonade rietsuikers nog alle belangrijke voedingsbestanddelen en behouden ze nog hun echte pure vorm. Hierdoor is deze suiker de topversie binnen het universum van rietsuikers", aldus Jos.

Over het productieproces
Nadat de suiker is aangekomen in Europa, wordt het zoete goedje gemengd en gezeefd. Vervolgens wordt enkel de fijnste rietsuiker opnieuw gemengd met biologische rietsuikermelasse. Als laatste stap worden de biologische cassonade rietsuikers verpakt in een composteerbare verpakking in Sint-Niklaas, de hoofdvestiging van Hygiena. "Onze cassonade wordt enkel geproduceerd met zeer fijn gezeefde bio-rietsuiker en bio-rietsuikermelasse, maar zonder toevoeging van karamel", vertelt Jos. "De aanwezigheid van voedingsbestanddelen eigen aan het suikerriet en het hoog gehalte aan rietsuikermelasse zorgen voor een rijk aroma. Heerlijk op pannenkoeken bijvoorbeeld!"

Bio-kokosbloesemsuiker
Naast biologische cassonade rietsuikers, verdeelt Hygiena ook bio-kokosbloesemsuiker. Deze zoetigheid wordt gemaakt uit het sap van de bloemknoppen van de kokospalm. Door het sap van kokosbloemen te kristalliseren, verkrijg je een ongeraffineerde suiker. Maar opgelet: deze suiker wordt soms verward met palmsuiker. Dat is een logische redenering, want bio kokosbloesemsuiker is een gelijkaardig product maar afkomstig van een ander soort palmboom. Deze zoetstof wordt niet verhit waardoor alle aanwezige mineralen, waaronder magnesium, ijzer, zink, kalium en een aantal B-vitamines, bewaard blijven. Dit product heeft een lage glycemische index waardoor het dus minder invloed heeft op schommelingen van de bloedsuikerspiegel.

Voor meer informatie: web@hygiena.be en www.hygiena.be 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven